Electrocasnice cu energie de la soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocasnice cu energie de la soare
Electrocasnice cu energie de la soare

Aragazul ecologic poate fi făcut din materiale reflectorizante, iar aparatele de aer condiţionat pot funcţiona cu panouri solare. Soarele este una dintre cele mai sigure surse de energie regenerabilă, iar tehnicile de captare permit transformarea acesteia în electricitate şi chiar alimentarea avioanelor.

O maşină de gătit ce foloseşte doar energie solară a fost prezentată la sfârşitul săptămânii trecute de activiştii Greenpeace în parcul central din Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

Aragazul ecologic a fost expus în cadrul unei caravane ce promovează energiile regenerabile şi poate fi confecţionat din orice tip de material reflectorizant. În cadrul caravanei a mai fost promovat şi un panou cu becuri şi prize alimentate de energie solară şi eoliană, la care se pot încărca telefoane mobile sau un laptopuri.

Voluntarii Greenpeace au mai  prezentat la Cluj-Napoca o turbină eoliană şi panouri fotovoltaice, susţinând că doar 18% din energia produsă în România provine din surse regenerabile.

România trebuie să-şi majoreze cota de energie regenerabilă din domeniul electricităţii, producerii de căldură şi din transport cu 24% până în anul 2020, iar, în prezent, ţara noastră are o cotă de circa 18%, folosind aproape în exclusivitate hidroenergie şi biomasă.

Aer condiţionat cu energie solară

La rândul lor, australienii au conceput un aparat de aer condiţionat alimentat cu energie solară, care este supus în prezent unor teste de viabilitate comercială.

Un singur panou solar, amplasat pe acoperiş, poate alimenta aparatul de aer condiţionat atât în timpul verii, cât şi în sezonul rece.

Telefoane solare

Experţii susţin că acest aparat de aer condiţionat este o opţiune mult mai ieftină şi mai eficace decât clasicele instalaţii care consumă foarte multă energie electrică pentru răcirea sau încălzirea spaţiilor interioare. Producătorii de telefoane mobile se întrec şi ei în promovarea pe piaţă a  modelelor care se alimentează de la soare.

Astfel, cei de la Samsung lansează modelul Blue Earth, un telefon făcut din materiale reciclate, ce funcţionează cu energie solară. Şi compania LG va finaliza, până la sfârşitul anului, un model care are un panou solar deasupra bateriei.
Dacă telefonul este expus 10 minute la soare, poate oferi trei minute de convorbire.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite