Ecoetichetarea europeană va fi revizuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecoetichetarea europeană  va fi revizuită
Ecoetichetarea europeană va fi revizuită

Eticheta ecologică europeană identifică produsele şi serviciile ce respectă sănătatea umană şi mediul înconjurător. La nivel european, numai 3.000 de produse şi servicii au dreptul de utilizare a ecoetichetei.

Un raport al eurodeputatei Salvatore Tatarella, citat de cotidianul francez „Le Monde“, scoate în evidenţă motivele eşecului: birocraţia, confundarea cu etichetele naţionale şi taxele de certificare mult prea ridicate pentru întreprinderile mici. De aceea, Parlamentul European a votat un proiect care să modifice aceste reglementările.

Dreptul de utilizare a etichetei ecologice europene costă mult. Jacques Faudin, directorul întreprinderii HTS Bio, a declarat că a investit 20.000 de euro pentru ca pe cele şase categorii de detergent pe care le produce să poată fi aplicată ecoeticheta europeană.

Ea spune că întreprinderile care încearcă să mergă pe acest drum ar trebui să primească nişte subvenţii. În acest sens, proiectul Parlamentului European propune o scădere a costurilor de certificare pentru întreprinderi.

În plus, mărimea întreprinderii va fi luată, de asemenea, în calcul. În România, o firmă de textile, una de saltele de pat şi doar o unitate de cazare au dreptul de a folosi eticheta ecologică europeană. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite