Detergenţi eco la dozator în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe piaţa din România încep să îşi facă apariţia detergenţii ecologici pentru rufe şi totodată pentru curăţarea şi igiena casei. Băimărenii sunt printre primii care pot beneficia de aceşti detergenţi ce au la bază produse vegetale.

 „Am hotărât să aducem detergenţii mai întâi în Baia Mare deoarece eu sunt băimăreancă şi voiam ca şi oamenii de aici să poată să aibă grijă de sănătatea şi de casa lor cu ajutorul unor produse naturale“, spune Camelia Coste, cea care se ocupă de distribuţia acestor detergenţi ecologici.

Produsele sunt vândute la dozator, astfel încât consumatorul să nu mai plătească şi preţul ambalajului. „Pentru că sunt disponibili la dozator, omul poate să folosească acelaşi flacon de fiecare dată când vine să cumpere şi astfel economiseşte până la 40% din valoarea produsului”, mai spune Coste.

Spălare manuală şi automată

Detergenţii sunt disponibili într-o gamă variată: detergent ecologic, detergent Marsilia, cel cu miros specific săpunului de demult, detergent pentru rufe negre, pentru curăţarea petelor, gel de vase biodegradabil cu arome, gel pentru pahare, folosit de obicei la maşinile de spălat automate din baruri, detergenţi pentru pardoseală, detergent universal şi o gamă largă de produse pentru curăţarea casei. Produsele pot fi folosite atât pentru spălarea manuală, cât şi pentru cea automată.

Deoarece sunt ecologici, aceştia sunt compatibili cu toate ţesăturile şi reduc consumul de energie datorită componentelor active. Dozatorul are nouă robinete, iar fiecare robinet corespunde unui produs ecologic.

„Flaconul este încărcat cu detergent, este cântărit şi apoi se pune eticheta cu produsul achiziţionat. Noutatea constă în faptul că fiecare poate să cumpere cât vrea, nu i se impune o cantitate“, arată Camelia Coste. 

Detergenţii sunt antialergici deoarece nu conţin substanţe chimice. „De când au apărut pe piaţă, mama foloseşte numai detergenţi ecologici, deoarece tata are probleme cu alergia din cauza detergenţilor obişnuiţi“, spune Vasile Paşca (20 de ani), unul dintre cumpărători.

Preţurile produselor ecologice încep de la 5 lei pentru kilogramul de balsam de rufe, până la 10 lei pentru kilogramul de detergenţi pentru pardoseală. Detergentul ecologic se găseşte în trei centre din Baia Mare, în Borşa, Seini, Sighet, Negreşti Oaş, Şomcuta, Dej şi Gherla.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite