Taxele pentru vizitatorii Deltei, contestate de localnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile taxe percepute de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi de Consiliul Judeţean îi alungă pe turişti. Primarul comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu, se plânge de faptul că turiştii trebuie să  plătească 30 de lei la intrarea în Deltă, informează Agerpres.

Turiştii care vin în Deltă sunt nevoiţi să plătească 10 lei, taxă percepută de Consiliul Judeţean Tulcea, şi 20 de lei, potrivit ordinului ministrului Mediului de la finele lunii trecute.

„Păi, toate taxele astea îi pun pe fugă pe turişti“, spune primarul Valentin Sidorencu. Referitor la ordinul privind introducerea unor tarife în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării semnat de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu, a spus că taxele au fost instituite pentru a îmbunătăţi starea de curăţenie a domeniului public de interes naţional din Rezervaţie.

Taxe pentru diminuarea poluării în Deltă

„Toată lumea vede ce «moştenire» ne lasă vizitatorii care vin aici. În acelaşi timp, un minimum de material de informare trebuie tipărit şi oferit vizitatorilor, inclusiv un sac de plastic în care să-şi poată aduna deşeurile.

Acesta este scopul acestui tarif legal, iar legea ne permite să includem astfel de tarife şi vine tocmai pentru a proteja ariile protejate“, a spus guvernatorul Baboianu. El a adăugat că cei care contestă noile taxe sunt localnicii şi că acest aspect trebuie discutat pentru că locuitorii din zonele limitrofe nu ar trebui să le plătească.

Baboianu a mai spus că o parte din persoanele care merg pe plajele de la Marea Neagră din localitatea constănţeană Vadu, localitate inclusă în Rezervaţie, au fost de acord să plătească o taxă. Prin ordinul nr. 610/2009 al ministrului Mediului, pentru obţinerea unui permis de acces în Rezervaţie, un turist trebuie să plătească 20 de lei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite