Culorile din iris arată starea organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culorile din iris arată  starea organismului
Culorile din iris arată starea organismului

Printr-o simplă examinare a irisului, poţi afla dacă suferi de boli despre care nici nu aveai habar. Iridologia, ştiinţa de a citi bolile în ochi, îţi poate arăta şi ce predispoziţii ai pentru anumite afecţiuni. Iridologia aduce informaţii suplimentare despre starea sănătăţii, dar nu înlocuieşte analizele medicale clasice.

Irisul este considerat o adevărată hartă a organismului, pentru că oferă indicii importante referitoare la unele tulburări sau dezechilibre apărute în organism.

Pe această bază s-a născut iridologia, o ramură a medicinii alternative care poate pune un diagnostic orientativ (iridodiagnostic) asupra multor afecţiuni. Iridodiagnosticul nu înlocuieşte examinările medicale clasice, de aceea este indicat să consulţi un medic specialist pentru un diagnostic precis.

Se face o analiză pe calculator

Dacă, mai demult, medicii foloseau o lupă pentru a „citi” ochiul, în prezent, iridodiagnosticul poate fi pus cu ajutorul unor aparate moderne, computerizate. Astfel, irisul este scanat cu ajutorul unui dispozitiv, iar datele obţinute se interpretează pe calculator, cu ajutorul unui program special.

Organele interne sunt ilustrate pe harta ochiului în diferite culori. Interpretările sunt bazate pe modificările legate de culoarea, de relieful şi de textura irisului. Atunci când culorile sunt şterse, când apar unele puncte sau pete înseamnă că organul intern care corespunde culorii respective este sau va fi afectat în curând de o inflamaţie, de o tumoare sau de o infecţie.

Pe baza acestor indicii, medicul specialist (şi nu cel care a pus iridodiagnosticul) va indica, pentru diagnosticarea bolii, analize medicale suplimentare, precum ecografii sau teste de sânge. Examinarea prin iridologie computerizată este disponibilă şi în România, costul ei fiind în jur de 250 de lei.

Se poate depista şi predispoziţia pentru boli

image

Iridologia poate arăta în ce stadiu se află o boală (acut, cronic sau incipient), putând depista o afecţiune chiar şi înainte ca ea să se manifeste.

Astfel, cunoscând din timp existenţa unor dezechilibre, pacientul poate preveni apariţia unor boli, respectând indicaţiile medicului. Prin studierea irisului se pot semnala dezechilibre la nivelul plămânilor, ficatului, rinichilor, splinei, inimii şi stomacului. Prin iridologie se poate evidenţia şi existenţa unor boli ereditare sau a unora care s-au vindecat în timp. 

Irisul este unic, ca şi amprenta

Fiecare persoană are un iris diferit, neexistând două asemănătoare, la fel ca şi în cazul amprentelor. Culoarea ochilor este dată de cantitatea de pigment din iris.

Cu cât există mai mulţi pigmenţi de melanină, cu atât culoarea ochilor este mai închisă. Un iris foarte pigmentat poate arăta existenţa unei boli metabolice, precum diabetul zaharat. Prin examinarea irisului nu se pot diagnostica boli precum hepatita sau SIDA.

image

Specialistul nostru
Dr. Radu Leon George


medic de familie,
competenţă
în fiziokinetoterapie


Iridologia este o metodă considerată a aparţine medicinei complementare. Este o tehnică de diagnostic, nu de tratament, care, susţin adepţii, ar putea fi imaginea fidelă a stării de sănătate a organelor interne oglindită la nivelul globului ocular: iris, pupilă etc.

Specialiştii în iridologie susţin că pot da un diagnostic destul de exact după coloraţia şi vascularizaţia ochiului, dar şi după multe alte modificări subtile de la acest nivel. Metoda nu are nicio legătură cu medicina oftalmologică.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite