Putin cere ca pădurile din Rusia să fie luate în calcul la summitul de la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia este dispusă să se alăture unui acord la summitul pentru climă din decembrie, de la Copenhaga, dacă potenţialul de absorbţie a dioxidului de carbon de către pădurile ruse este luat în calcul şi dacă toate ţările semnează documentul, relatează AFP.

El a făcut această declaraţie cu ocazia unei vizite la Moscova a premierului danez Lars Loekke Rasmussen, a cărui ţară va găzdui în perioada 7-18 decembrie Conferinţa internaţională a ONU pentru climă, în cursul căreia cele 192 de ţări participante încearcă să ajungă la un acord mondial în lupta împotriva încălzirii climatice, care va urma Protocolului de la Kyoto.

"Suntem dispuşi să susţinem eforturile Danemarcei pentru perioada post-Kyoto? Suntem dispuşi. Dar există două condiţii: trebuie ca toate ţările să îl semneze, iar Rusia va insista să fie luat în considerare potenţialul pădurilor sale de a absorbi dioxid de carbon", a subliniat Putin.

Cu o lună înainte de summitul crucial de la Copenhaga, punctele majore ale viitorul acord, ce ar urma să înlocuiască Protocolul de la Kyoto, nu au fost tranşate încă: obiectivele ţărilor industrializate de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, măsurile luate de marile economii emergente pentru a opri creşterea emisiilor lor, precum şi asistenţa financiară acordată ţărilor în curs de dezvoltare, în special celor mai vulnerabile, pentru a le ajuta să se adapteze unui climat dereglat.

Acordul de la Copenhaga ar trebui să poată intra în vigoare în 1 ianuarie 2013, când va expira Protocolul de la Kyoto.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite