Construcţii de utilitate publică în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii din Comisia de Mediu sunt de acord ca spaţiile verzi să fie reduse pentru lărgirea străzilor sau pentru construirea de locuinţe sociale. Destinaţia spaţiilor verzi ar putea fi schimbată pentru lucrări de utilitate publică, precum cele de infrastructură.

Deputaţii din Comisia pentru Administraţie Publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic au decis modificarea Legii privind spaţiile verzi, noile prevederi urmând să intre în vigoare după ce vor fi aprobate de plenul Camerei Deputaţilor.

Principala modificare vizează posibilitatea schimbării destinaţiei spaţiilor verzi pentru lucrări de utilitate publică. Astfel, conform legii, autorităţile locale ar putea decide reducerea suprafeţei parcurilor pentru lucrări de infrastructură, dar şi pentru construcţia de locuinţe sociale sau de instituţii de învăţământ, de sănătate, de cultură sau de administraţie publică.

„Era nevoie de aceste prevederi pentru a nu ajunge în situaţia de a bloca oraşul în cazul în care sunt necesare nişte lucrări de utilitate publică“, a declarat preşedintele Comisiei pentru Administraţie publică din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu.

De asemenea, deputaţii au introdus o prevedere potrivit căreia, până la începutul anului 2011, autorităţile locale trebuie să realizeze un plan de acţiune privind conservarea şi dezvoltarea reţelei locale de spaţii verzi. Planul se va baza pe un audit al suprafeţei, al accesibilităţii şi al calităţii acestor spaţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite