Articol din „Adevărul“, secţiunea „Verde“, premiat la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Articol din „Adevărul“, secţiunea „Verde“, premiat la Constanţa
Articol din „Adevărul“, secţiunea „Verde“, premiat la Constanţa

Articolul „Marea Neagră, tot mai săracă în scoici şi creveţi“, scris de Mariana Iancu, redactor-şef adjunct la „Adevărul de Seară“-Constanţa, a luat premiul al doilea la Concursul Naţional pentru Presa Scrisă de Mediu.

Acest concurs a fost organizat de Mare Nostrum, organizaţie de mediu din Constanţa, iar premiile au fost decernate la sfârşitul săptămânii trecute, de Ziua Internaţională a Mării Negre.

Materialul  a fost publicat la secţiunea „Verde” a ziarului „Adevărul“ pe data de 15 octombrie. Autoarea a atras atenţia asupra pericolelor din Marea Neagră.

Ziarista a scris, în exclusivitate, despre zece specii de plante şi de vieţuitoare marine care au dispărut în ultimii cinci ani şi despre faptul că 60 de specii acvatice sunt pe cale de dispariţie.

„Mariana Iancu este o veterană  a acestui concurs, ea câştigând locul întâi la prima ediţie“, a declarat Mihaela Cândea, directorul executiv al organizaţiei de mediu Mare Nostrum. În competiţie au intrat 50 de materiale, trimise în perioada 3 septembrie - 16 octombrie.

Juriul Concursul Naţional pentru Presa Scrisă de Mediu a fost format din realizatorul tv Robert Turcescu, jurnalistul Mircea Toma, Mihaela Cândea, de la mare Nostrum, şi voluntarul Alexandru Săvulescu.

Primul loc a fost câştigat de Răzvan Rotaru, jurnalist la site-ul constănţean „Dezvăluiri“, iar locul al treilea, de Traian George Horia, de la cotidianul „Ziua“.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite