Citarum, râul cel mai poluat din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citarum, râul cel mai poluat din lume
Citarum, râul cel mai poluat din lume

Apele râului Citarum, care se află în apropiere de Djakarta, capitala Indoneziei, sunt cele mai poluate de pe glob.

Peste 500 de fabrici îşi deversează în acest râu deşeurile care, în mare parte, sunt formate din substanţe chimice folosite la tratarea materialelor textile pe care le produc.

Nu numai aceste deşeuri fac din Citarum cel mai poluat râu din lume, ci şi dejecţiile, sticlele din plastic, mănuşile din cauciuc, resturile de mobilă sau hoiturile. Locuitorii din zonă nu au instalaţii sanitare şi nici apă potabilă.

Resturile menajere sunt aruncate direct în râu, iar apa este folosită apoi pentru gătit sau pentru spălat. Localnicii nu mai pescuiesc, pentru că această îndeletnicire nu  mai este profitabilă, în schimb valorifică pentru sume infime tot ce pluteşte pe apele râului.

Citarum este un adevărat focar de infecţie, nu de puţine ori apele sale, în care copiii se joacă ori se scaldă, purtând cu ele viruşi ce pot declanşa oricând epidemii. Dezastrul ecologic de pe Citarum a început în anii ’80, odată cu industrializarea rapidă a zonei, dar niciunul dintre poluatori nu s-a gândit vreodată să protejeze sau să ecologizeze apele acestui râu. ;

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite