Cetăţenii lumii vor un acord pentru climă la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii lumii vor un acord pentru climă la Copenhaga
Cetăţenii lumii vor un acord pentru climă la Copenhaga

Peste 4.000 de persoane din peste 38 de ţări ale lumii au fost consultate cu privire la adoptarea unui nou acord pentru climă la sfârşitul anului la Copenhaga, la cea mai mare conferinţă pe schimbări climatice, potrivit cotidianului francez „Le Figaro“.

Aproximativ 90% din ei s-au pronunţat pentru necesitatea semnării unui acord mondial în luna decembrie în Danemarca.

Nici una dintre persoane nu deţinea vreun certificat de specialitate în domeniu, dar fiecare a primit un document complet asupra subiectului înainte de a face propriile recomandări pe această temă.

Cum era de aşteptat, locuitorii ţărilor emergente s-au arătat îngrijoraţi de consecinţele schimbărilor climatice în proporţie de 80%, în timp ce numai 46% din locuitorii statelor puternic industrializate au văzut fenomenul de încălzire globală ca pe o ameninţare gravă.

Surprinzătoare însă a fost voinţa statelor din sud de a nu se eschiva de la efortul pentru reducerea emisiilor poluante.

Circa 76% din locuitorii acestor state au considerat că ţările lor trebuie să se alăture demersului mondial în ciuda responsabilităţii istorice pe care o au ţările dezvoltate în acest sens.

Pe de altă parte, un rezultat surprinzător a venit din partea Statelor Unite, unde 56% din americani au fost de acord cu obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în ţările dezvoltate, cu pană la 40% până în 2020, raportat la anul 1990.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite