Cele mai mari păcate împotriva mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat în opt ţări europene de revista „Reader’s Digest“ arată că europenii se declară cel mai mult deranjaţi de gunoiul aruncat la întâmplare.

Fie că este vorba despre gunoaiele aruncate pe jos, despre mizeria lăsată de oameni în urma lor după o ieşire la picnic sau despre vechiturile abandonate pe marginea străzilor, gunoaiele din jur ocupă prima poziţie în „topul păcatelor împotriva mediului“.

Cei mai iritaţi de gunoiul aruncat la întâmplare sunt slovenii şi nemţii, care declară în proporţie de 90% că cel mai mare „păcat împotriva mediului“ este gunoiul. Românii ocupă, din acest punct de vedere, poziţia a cincea, 70% din aceştia numind aruncarea gunoiului la întâmplare drept cel mai supărător gest care dăunează mediului.

În ceea ce priveşte celelalte „păcate împotriva mediului“, pe locul imediat următor în antipatiile sârbilor, ale cehilor şi ale ungurilor se situează fumătorii care-şi sting ţigările oriunde, iar pe nemţi îi deranjează robinetele lăsate să curgă fără motiv.

În cazul românilor, interesant este faptul că aceştia sunt cel mai puţin deranjaţi de maşinile poluante, doar 1% declarând că îi supără SUV-urile de pe străzile oraşelor. Mult mai supărătoare sunt pentru români robinetele lăsate să curgă fără motiv sau ţigările stinse la întâmplare pe stradă sau în spaţiile publice.

image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite