Bucureştiul, în clasamentul „verde“ al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou studiu al companiei Siemens, elaborat împreună cu Economist Intelligence Unit, va analiza 30 de oraşe europene, printre care se numără şi Bucureştiul, pentru a le îndruma în luarea unor decizii cu privire la protejarea mediului înconjurător.

Raportul va fi prezentat la începutul lunii decembrie la Conferinţa pe mediu de la Copenhaga şi îşi propune să sprijine oraşele, analizând infrastructura acestora şi indicând locurile în care pot fi îmbunătăţite condiţiile de mediu.

Din 2007, peste jumătate din populaţia globului trăieşte în mediul urban, iar oraşele sunt responsabile pentru 80% din cantitatea de emisii de dioxid de carbon şi consumă trei sferturi din energia totală a lumii.

Astfel, aglomerările urbane trebuie să îşi asume un rol  principal în protejarea climei, asupra cărora au un impact negativ, spun iniţiatorii studiului. Cele 30 de localităţi sunt evaluate în funcţie de: energie, emisii poluante, transporturi, clădiri, apă, deşeuri şi folosirea terenurilor, aer şi politicile „verzi” adoptate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite