Maşini electrice pentru poliţia din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşini electrice pentru poliţia din Marea Britanie
Maşini electrice pentru poliţia din Marea Britanie

Britanicii vor fi apăraţi de poliţişti care conduc maşini electrice, începând din luna decembrie. Autovehiculele eco, în valoare de 30.000 de lire sterline fiecare, vor putea merge câte 161 de kilometri pe baterii, însă numai dacă se exclud urmăririle la viteze foarte mari.

Reprezentanţii Poliţiei din Marea Britanie sunt conştienţi că preţul iniţial al automobilelor electrice este enorm pentru a fi achiziţionate pe scară largă.

De aceea, prin proiectul-pilot ce va dura un an, costurile vor fi acoperite lunar, subvenţionate în mare măsură cu fonduri de la stat. În 2010 vor circula pe străzile britanice 24 de maşini de poliţie, electrice.

24 de vehicule electrice pentru poliţie

„Suntem datori, în condiţiile schimbărilor climatice din zilele noastre, să avem în vedere diminuarea nivelului de dioxid de carbon emis de maşinile din flota noastră. De aceea vom monitoriza îndeaproape rezultatele automobilelor electrice în îndeplinirea misiunii noastre, pentru că acestea reprezintă viitorul în materie de transport”, a declarat preşedintele Poliţiei din Marea Britanie, Andy Kelly.

Britanicii sunt primii care vor contribui la reducerea emisiilor de carbon prin ecologizarea flotei de maşini a serviciului de poliţie.

Flota de maşini pentru poliţiştii britanici va fi achiziţionată de la producătorul Mitsubishi. Modelul electric i MiEV a fost promovat anul acesta la Salonul auto de la Frankfurt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite