Un zimbru parizian a făcut infarct în drum spre Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un zimbru parizian a făcut infarct în drum spre Braşov
Un zimbru parizian a făcut infarct în drum spre Braşov

Şase zimbri au fost aduşi ieri în rezervaţia braşoveană de la Vama Buzăului.

Unul dintre ei însă a făcut infarct pe drum şi a murit. Animalul avea cinci ani şi era cel mai bătrân dintre cei şase care au plecat de la Grădina Zoologică din Franţa spre Rezervaţia „Valea Zimbrilor”.

Zimbrii au călătorit peste 40 de ore

Când îngrijitorii au descărcat animalele din cuştile speciale în care au fost transportate, au constatat că unul dintre zimbri era mort.

„Ultima dată, ei au fost hrăniţi ieri-dimineaţă, după ce TIR-ul trecuse graniţa în România. Atunci, toţi erau în regulă, dar se pare că stresul, ţinând cont că au mers mai bine de 40 de ore în acele cuşti, şi-a spus cuvântul, iar masculul a făcut infarct pe drum”, ne-a declarat Mihai Pascu, iniţiatorul proiectului „Valea Zimbrilor”. 

Colomba de la Panouse, directorul Parcului Zoologic de la Thoiry, care a donat cei şase zimbri, a precizat că animalul era foarte agitat încă de la urcarea în camion, în Franţa.

Acolo zimbrul a  sfâşiat cu coarnele piciorul drept al unui îngrijitor, în timp ce acesta încerca să-l bage în cuşcă. Zimbrii au parcurs peste 2.200 de km pentru a ajunge în România.

Reprezentanţii rezervaţiei braşovene îi vor face zimbrului necropsia, iar după aceea, îl vor împăia şi-l vor expune în centrul de vizitare, ce va fi amenjat în curând în rezervaţie.

Celelalte exemplare, care au supravieţuit, vor fi eliberate în pădurile din judeţul Braşov în cadrul unui program de reabilitare a populaţiei de zimbri din România.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite