O nouă instalaţie de cogenerare, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă instalaţie de cogenerare, la Braşov
O nouă instalaţie de cogenerare, la Braşov

Instalaţia care produce energie electrică şi termică a fost montată la CAF Metrom. Punerea în funcţiune a instalaţiei de cogenerare ar putea fi şi o soluţie pentru alimentarea cu apă caldă a unor apartamente din municipiu.

Primăria Braşov a inaugurat la începutul săptămânii o instalaţie de cogenerare (produce simultan energie electrică şi energie termică). Instalaţia are o capacitate de producţie de 1 megawat/oră şi a fost montată la CAF Metrom, potrivit NewsIn.

Grupul de producţie în cogenerare aparţine societăţii Eco-Heat Braşov. Primarul George Scripcaru a declarat că inaugurarea instalaţiei face parte dintr-un proiect mai mare ce are drept scop reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului Braşov. Proiectul va înlocui centrala de energie termică care funcţionează acum.

Motorul termic, proiect-pilot

Investiţia în instalaţia de cogenerare se ridică la 800.000 de euro şi aparţine companiei austriece Warmebetriebe, principalul acţionar al proiectului „Eco-Heat“, alături de Primăria Braşov. George Scripcaru a adăugat că municipalitatea se află în discuţii cu partenerii austrieci pentru ca la CAF Metrom să fie montată încă o instalaţie de producţie în cogenerare.

Instalarea motorului termic inaugurat zilele acestea este un proiect-pilot. Proiectul final presupune montarea mai multor motoare termice de cogenerare, alimentate cu gaz, cu o capacitate de 20 de megawaţi/oră, şi construcţia unor cazane pentru producerea agentului termic cu capacitatea de 70 de megawaţi/oră.

Proiectul ar urma să asigure preluarea sarcinii de alimentare cu agent termic din timpul iernii. Sistemul instalat la CAF Metrom va fi completat ulterior cu o centrală pe biomasă, care va funcţiona tot în cogenerare, cu o producţie de 13 megawaţi/oră de energie electrică şi 40 de megawaţi/oră de energie termică.

Punerea în funcţiune a instalaţiei de cogenerare de la CAF Metrom ar putea fi şi o soluţie pentru alimentarea cu apă caldă a unei părţi din apartamentele din Braşov care acum nu beneficiază de apă caldă. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite