Avertizare hidrologică pentru 19 judeţe: va ploua până mâine la ora 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis astăzi o avertizare hidrologică pentru nu mai puţin de 19 judeţe, care riscă să fie afectate de inundaţii în urma ploilor anunţate că vor cădea până mâine, la ora 18.00.

Citiţi şi:

Atenţionare Cod Galben: Ploi şi vijelii în aproape toate judeţele din ţară


Judeţele sunt Maramureş, Sălaj, Cluj, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Astfel, INHGA anunţă că se pot produce scurgeri importante pe versanţi şi se pot forma viituri ce pot avea ca efect inundaţii locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite pe unele râuri mici de deal şi munte din nordul, centrul şi sudul ţării aferente bazinelor hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret.

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Mediului a transmis avertizarea prefecturilor din cele 19 judeţe.

Avertizarea, valabilă de joi, ora 18.00, până vineri, la aceeaşi oră, a fost emisă după ce, tot astăzi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins în aproape toată ţara atenţionarea cod galben de ploi şi vijelii, care vizează Maramureşul, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei şi a Moldovei şi în toate zonele montane.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite