Aventură ecologică pe un vas din PET-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul David de Rothschild îşi riscă viaţa într-o expediţie în Pacific la bordul unei ambarcaţiuni speciale. O echipă de ecologişti se pregăteşte să iasă în largul Oceanului Pacific cu o navă construită din deşeuri pentru a protesta faţă de poluarea apelor cu plastic.

Iniţiatorul acestei expediţii, tânărul miliardar englez David de Rothschild, a selectat savanţi, marinari, scriitori şi aventurieri, alături de care se va îmbarca pe acest catamaran special. Vasul, prin materialele din care este construit, constituie o adevărată provocare mai ales pentru echipaj.

Călătoria va porni din San Francisco şi se va încheia la Sydney, încercând să atragă atenţia asupra poluării cu plastic, informează ABC News.

Barca pluteşte pe 12.500 de sticle din plastic

Nava trece şi prin cea mai mare groapă de gunoi a oceanelor lumii, denumită „The Great Eastern Pacific Garbage Patch”. Procesul prin care mii de sticle de plastic de doi litri sunt transformate într-un catamaran de 20 metri nu este deloc uşor.

Startul călătoriei trebuia să fi fost luat la începutul anului, dar a fost amânat din cauza dificultăţilor întâlnite la fabricarea navei.
Corpul ambarcaţiunii este construit din plastic rigid, iar în interior se află compartimente pentru depozitarea a 12.500 de sticle goale, ce vor ajuta nava să plutească.



image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite