Aliaţi naturali în caz de afecţiuni hepatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţiile ficatului afectat de boală pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste care au proprietăţi calmante, antiinflamatorii, regeneratoare şi antibiotice.Iată ce plante pot fi utilizate ca adjuvanţi în terapiile hepatice. Cura cu tinctură de sunătoare are efecte antiinflamatoare şi antiseptice în toate  afecţiunile hepatice. Se iau câte zece picături de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni pe lună.

Administrate sub formă de infuzii, de decocturi sau amestecate cu miere, remediile din plante şi cele din farmacia stupului atenuează disconfortul dat de oboseala permanentă, de stările de greaţă şi refac celula hepatică.     

Păstura pură ­stimulează refacerea ficatului

Păstura sau „pâinea albinelor", adică polenul recoltat de albine şi fermentat de ele în „farmacia stupului", are o compoziţie chimică îmbogăţită în comparaţie cu polenul şi se asimilează uşor în organism.  Atât în cazul hepatitelor acute sau cronice, cât şi în cazul cirozelor uscate sau umede, efectele terapiei cu păstură pură (se procură de la PLAFAR) au depăşit cele mai optimiste aşteptări. Specialiştii recomandă câte 10-20 de grame pe zi,  înainte de micul dejun, 20 de zile pe lună.      

Mierea favorizează eliminarea toxinelor

Consumată dimineaţa, la micul dejun, mierea asigură organismului elementele nutritive ­care-l revigorează pentru o nouă zi de lucru. În compoziţia acestui tonic miraculos se găsesc vitamine, minerale (fosfor, fier, sodiu, magneziu, siliciu), acizi, hidraţi de carbon, pentru a numidoar o parte dintre  elementele nutritive care prelungesc viaţa. În afecţiunile hepatice, mierea acţionează ca detoxifiant, administrându-se câte două-trei linguriţe pe zi, în cure de 20 de zile pe lună, până la ameliorarea stării de sănătate.   

Rostopasca are efect de drenare

Datorită efectelor tonice şi de drenare, rostopasca stimulează regenerarea celulelor hepatice. În acelaşi timp, planta funcţionează şi ca un foarte bun antiviral, fapt care o recomandă în hepatitele virale, sub formă de preparate din frunzele plantei: infuzie, pulbere sau tinctură. De asemenea, tratamentul cu rostopască acţionează la fel de bine şi în afecţiunile biliare, fie că este vorba de dischinezii biliare, fie de inflamaţii ale vezicii biliare. Ceaiul se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă şi din 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat 15 minute. Se consumă câte două linguri de infuzie din trei în trei ore, ca leacul să aibă o eficienţă sporită.

Armurariul, indicat în hepatite şi în ciroze

Datorită principiilor amare, armurariul are proprietăţi hepatoprotectoare. În hepatită sau în insuficienţă hepatică, infuzia ajută celula hepatică să se regenereze şi topeşte grăsimea de pe ficat. Se iau câte 15 picături de trei ori pe zi. Fitoterapeuţii recomandă bolnavilor de ciroză cura cu infuzie de armurariu un interval mai mare de timp, circa şase luni pe an. Urmat câte 14 zile pe lună, tratamentul ajută la detoxifierea ficatului, fără să aibă efecte secundare. O infuzie se prepară dintr-o linguriţă de seminţe şi dintr-o cană cu apă fiartă, care se infuzează 15 minute. Se beau câte trei căni de ceai pe zi. Dischinezia se tratează cu tinctură de armurariu, procurată de la PLAFAR.

Amestec de plante pentru ficat şi bilă

Prin asocierea unor plante precum menta, coada-şoricelului, sunătoarea, turiţa-mare (câte o lingură din fiecare), se obţine un ceai complex cu proprietăţi curative, indicat în afecţiunile hepatice şi în cele biliare. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de amestec de plante şi dintr-o cană cu apă. Se administrează câte două căni pe zi, vreme de două săptămâni pe lună.

Beneficii: Isopul este un tonic excelent, uşurează digestia şi ajută la eliminarea   grăsimilor din ficat.

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra Constantinamedic de familie competenţă  în apifitoterapie reflexoterapeut

Persoanele care suferă de afecţiuni hepatice cronice trebuie să adopte un regim de viaţă sănătos, pe care să-l urmeze mereu. Printre cele mai rapide şi mai eficiente remedii cu rol de protejare şi chiar de refacere a celulei hepatice lezate se numără: anghinarea, care scade nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, sucul natural nepasteurizat de aloe vera, un detoxifiant care asigură o bună funcţionare la nivel hepato-biliar, are efect antiinflamator şi regenerant, sunătoarea, cu acţiune coleretic-colagogă, antiinflamatoare şi de protecţie a hepatocitului, şi tratamentul cu păstură, ce are rezultate remarcabile în afecţiunile  hepatice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite