Acţiunile de braconaj, semnalate prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă doriţi să reclamaţi acte de pescuit ilegal, sunaţi la numărul 0800.800.300. Apelul este gratuit. Linia telefonică de tip „TelVerde“ a fost inaugurată ieri, cu prilejul Zilei Internaţionale a Dunării.

Prezent ieri la Tulcea pentru a sărbători Ziua Internaţională a Dunării, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a inaugurat o linie telefonică de tip „TelVerde“ dedicată luptei împotriva braconajului.

Astfel, oricine poate sesiza actele de pescuit ilegal, apelând gratuit numărul 0800.800.300. „Uneori, oamenilor le e frică să dea informaţii despre braconieri, aşa că pot lăsa mesaje acum la acest număr“, a spus Nemirschi.

„Există mafii care ajung până la bucureşti“

La acelaşi eveniment a fost prezent şi fostul guvernator al Deltei Dunării Liviu Mihaiu, care a susţinut părerea ministrului de resort.

„În Deltă există potere bine organizate, mafii care ajung până la Bucureşti şi totul este permis de corupţie. Pentru că se poate intra în 30 de secunde într-o casă de braconieri şi se poate obţine mandat de percheziţie, dacă s-ar dori. În Kenya, spre exemplu, nu se discută, se trage.

Se trage cu mitraliera dacă îi prind pe unii la braconat rinoceri“, a declarat Liviu Mihaiu. Ministrul Nemirschi a adăugat că inaugurarea liniei telefonice face parte dintr-o campanie mai amplă pentru combaterea pescuitului ilegal - „Stop braconajului!“.

Cu toate acestea, demnitarul a recunoscut că, deşi numărul de sesizări ar putea să crească prin deschiderea liniei verzi, problema privind soluţionarea dosarelor ar putea rămâne în continuare nerezolvată.

Potrivit datelor centralizate de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în perioada 2005-2007, au fost întocmite 855 de dosare pentru braconaj, din care procurorii au întocmit şi au trimis în instanţă doar 25 de rechizitorii reprezentând 3,7%. Alte 182 de dosare nu au fost soluţionate deloc, unele fiind trenate de mai bine de doi ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite