5 antibiotice pe care le poţi lua din natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antibioticele din farmacia naturii, precum usturoiul, răşina „Mumio”, propolisul, plopul negru, hreanul, cresc imunitatea, atenuează simptomele bolii şi combat suprainfecţia.

Lunile de iarnă coincid cu o creştere a ­cazurilor de infecţii, iar frigul ­este unul dintre factorii favorizanţi. Un lucru important ­trebuie să reţii: antibioticele nu au niciun efect asupra virusurilor ­care provoacă răceala. 

Usturoiul, rivalul penicilinei

Multe studii au confirmat eficienţa usturoiului în infecţii în care antibioticele şi antiviralele de sinteză nu au dat rezultatele aşteptate. Cercetările au evidenţiat că substanţele chimice conţinute de bulbul de usturoi, printre care glucidele, protidele, insulina, acizii graşi organici (alicina şi garlicina), alături de vitamina C şi de vitaminele din grupul B totalizează peste 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene.

Elixir din Tibet

Un elixir antiinfecţios tot pe bază de usturoi, este folosit din vremuri îndepărtate pentru combaterea a mai bine de 70 de boli severe. Tinctura se prepară din 350 g de usturoi pisat, 250 g de miere curată şi din 250 ml de ­alcool de 90 de grade. Leacul se păstrează zece zile la întuneric, apoi se strecoară şi se ţine încă trei zile în aceleaşi condiţii. Picăturile se toarnă, în 50 ml de lapte dulce nefiert Terapia se face urmând o schemă strictă de tratament (prezentată în tabel) .

«Răşina munţilor» purifică organismul 

„Mumio" sau „răşina munţilor" este un balsam natural cu efecte remarcabile asupra sănătăţii. Specialiştii spun că jumătate din elementele existente în tabelul lui Mendeleev se regăsesc în compoziţia acestui tonic al sistemului imunitar. Extractul de  „Mumio" se procură de la PLAFAR şi se administrează potrivit unor indicaţii medicale precise, în funcţie de afecţiunile aferente.

Propolisul creşte imunitatea

Propolisul, cel mai puternic antibiotic creat de albine, conţine  ceară, uleiuri vegetale, microelemente (cupru, mangan, cobalt), flavonoide şi polen. Propolisul  tratează peste 60 de afecţiuni majore, de la infecţii pulmonare, stări febrile şi până la parodontoză. Studiile indică şi faptul că terapia cu propolis duce la dezvoltarea imunităţii naturale la agenţii patogeni care „atacă" mai frecvent în anotimpul rece.



Plopul negru curăţă căile respiratorii

Mugurii plopului negru sunt remedii benefice pentru căile respiratorii. În acelaşi timp, acest antibiotic natural acţionează ca dezinfectant în afecţiunile urinare. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă, care se macerează ­într-o cană cu apă timp de 12 ore. Doza indicată este de două căni pe zi, timp de două săptămâni.

Decoctul de hrean, preparat din 250 ml apă clocotită şi din două linguriţe de hrean, este un antibiotic dovedit care combate stările febrile.

Diferenţă: Spre deosebire de antibioticele alopate, cele naturale sunt mai puţin agresive.

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina medic de familie, competenţă  în apifitoterapie

Echinacea este una dintre plantele cu eficienţă dovedită pentru creşterea imunităţii nespecifice a organismului. Planta are şi proprietăţi antivirale şi bacteriostatice. Se administrează sub formă de tinctură (câte o linguriţă de 3 ori pe zi, dizolvată în apă) câte zece zile pe lună, vreme  de 3 luni.  Util pentru distrugerea microbilor (virusuri, bacterii) este consumul de usturoi, de ceapă, hrean, de ghimbir sau de ridiche neagră. Adevărate antibiotice naturale sunt şi uleiurile volatile de brad, de busuioc sau de lămâie, care se folosesc sub formă de inhalaţii, în lampa de aromaterapie.

image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite