Descoperire: Genele care îţi permit să trăieşti 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se poate trăi până la 100 de ani, în ciuda fumatului, a cancerului sau a unui stil de viaţă nesănătos - aceasta este concluzia mai multor cercetători din Olanda, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. În urma unor studii elaborate, oamenii de ştiinţă au descoperit grupul de gene "Methuselah", care ridică speranţa de viaţă a unei persoane până la 100 de ani, permiţându-i se bucure de toate plăcerile vieţii, inclusiv

Genele Methuselah protejează individul împotriva efectelor nocive ale fumatului, ale unei alimentaţii nesănătoase şi pot întârzia cu până la 30 de ani declanşarea cancerului şi a afecţiunilor ce apar odată cu înaintarea în vârstă, precum problemele cardiovasculare.

Secretul longevităţii constă în a avea un anumit ansamblu de gene. Acesta este rezultatul studiilor efectuate asupra familiilor cu membri ce au ajuns să trăiască un secol. Potrivit cotidianului "The Times", indivizii care au atins vârsta de 100 de ani au şanse ridicate de a avea în ADN-urilor lor combinaţia de gene Methuselah.

Longevitatea este genetică şi ereditară

"Persoanele longevive nu au mai puţine gene care favorizează bolile sau îmbătrânirea. În schimb, au alte gene care blochează activarea celor corelate cu maladii grave. Longevitatea este o chestiune genetic şi ereditară", a declarat Eline Slagboom din cadrul Univestităţii din Leiden, Olanda, care a efectuat analize amănunţite asupra 3.500 de olandez nonagenari.

Eline Slagboom şi colegii ei au publicat recent o serie de studii care demonstrează că fiziologia indivizilor ce aparţin familiilor longevive diferă de cea a persoanelor cu speranţa de viaţă obişnuită.

Află câte persoane au genele longevităţii şi de ce sunt diferite organismele lor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite