Cum te laşi de fumat în paşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prof. Florin Mihaltan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, face un program al paşilor pentru a te lăsa de fumat, informează InCont.ro.

Lăsarea de fumat sau sevrajul de acest drog care se cheamă nicotină şi care este în fumul de ţigară nu este o treabă uşoară, spun toţi specialiştii.
Dacă eşti conştient că ai nevoie de ajutor, nu vrei să mai amâni şi să mai fumezi "o ultima ţigară" şi te gândeşti că ar fi bine să consulţi un medic, care este specializat în consilierea fumătorului sau măcar farmacistul, înseamnă că eşti pregătit, scrie InCont.ro.

Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de substanţe, majoritatea toxice, iar 40 dintre ele sunt cancerigene şi sunt inhalate atât de fumător cât şi de persoanele din jur.

Cum te laşi de fumat în paşi?

1. Trebuie să fii motivat să o faci.

2. Trebuie să alegi "momente de linişte" ca data de întrerupere (fără stress acasă sau la serviciu, de preferat în concediu).

3. Trebuie să respecţi un regim igieno-dietetic (fără dulciuri, cu ingestia de lichide -2,5 litri de fiecare dată când apare foamea dureroasă, cu multe vegetale, legume la mese, să faci mult sport etc.)

4. Trebuie să fii convins că este realizabilă desprinderea din mrejele acestui drog.

5. Să renunţi la viaţă sedentară, să eviţi cercurile de prieteni fumători şi în familie, dacă mai sunt fumători şi aceştia ar trebui să se gândească să întrerupă pentru a evită tentaţiile suplimentare.

6. Să ai încredere în doctor care poate să devină un confesor, un sprijin , unprieten" care să înlocuiască cel mai bun prieten de până atunci - ţigară şi mai ales să ştii să refuzi orice ţigară oferită.

7. O noua ţigară acceptată pregăteşte drumul pentru eşec şi recidivă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite