5 statistici uimitoare despre sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5 statistici uimitoare despre sex
5 statistici uimitoare despre sex

Chiar dacă sexul este încă un subiect tabu, interesul pentru această temă este maxim. Dovadă stau numeroasele studii realizate în acest domeniu.tă-le şi tu pentru a afla şi părerea altora despre joaca în aşternut.

1. Est-europenii, cei mai activi sexual

Te-ai gândit vreodată că faci parte dintr-un popor campion în ceea ce priveşte numărul nopţilor de iubire? Ei bine, statisticile actuale confirmă că noi, bulgarii, ruşii şi ungurii facem sex de 150 de ori pe an, în timp ce media la nivel mondial este de 127 de partide sexuale anual.

Cel mai puţin interesate de sex sunt persoanele din Suedia (102), urmate de cele din Malaezia (100) şi din Singapore (96).

 Aceleaşi date arată că, dacă trăieşti în concubinaj, te bucuri de clipele de intimitate de 146 de ori pe an, în timp ce, dacă eşti căsătorit, dorinţa scade la un nivel de 98 de partide sexuale pe an. Cei singuri au o medie anuală de 49 de nopţi de amor.

2. Jucăriile sexuale te scapă de inhibiţii

Cercetătorii au observat că femeile care folosesc vibratorul sunt mai puţin inhibate, au mai multe orgasme şi manifestă mai puţine dureri în timpul actului sexual.

De asemenea, ele fac mai frecvent controale ginecologice şi, în peste 70 la sută din cazuri, nu apar efecte secundare asociate cu folosirea vibratorului.

Un studiu pe această temă a fost realizat recent în America şi a reieşit că 52,5 la sută din femei folosesc vibratorul ocazional, în timp ce una din patru a făcut acest lucru în ultima lună.

3. Bărbaţii albi, cei mai dotaţi

Bărbaţii ar trebui să se relaxeze: mitul bărbaţilor de culoare a fost dărâmat. Datele statistice arată că în spaţiul european media dimensiunii penisului este de 17 cm, bărbaţii de culoare fiind surclasaţi, deci, de caucazieni.

Potrivit statisticilor, dimensiunea medie a penisului bărbaţilor de culoare este de 16,5 cm. Ei sunt urmaţi de hispanici, cu 15 cm şi de asiatici, cu 14 cm.

Şi dacă tot vorbim de dimensiuni, din punct de vedere anatomic, vaginul are de la 8 până la 13 cm, iar un penis de 19 cm, de exemplu, ar fi un maxim de suportat.

4. Între 5 şi 7 minute, o partidă de sex

Poate că suntem noi pe primul loc în ceea ce priveşte cantitatea, dar nu la fel stau lucrurile şi atunci când vine vorba de calitate.

Cele mai recente statistici privitoare la sexualitatea europenilor arată că românii şi englezii alocă unei partide de sex între 5 şi 7 minute. Suntem devansaţi fără drept de apel de germani, nu mai puţin de 69 la sută din aceştia acordând în medie două ore şi jumătate plăcerii fizice.

Specialiştii spun că explicaţia ar fi că românii fac sex oriunde şi oricând, 18 la sută din ei recunoscând că au avut cel puţin o partidă sexuală într-un loc public.

Caucazienii şi bărbaţii de culoare ocupă primele locuri în topul masculilor bine dotaţi.

5. 48 la sută dintre femei mimează orgasmul

În timp ce 75 la sută din bărbaţi ajung de fiecare dată la orgasm în urma partidelor sexuale, doar 29 la sută din femei pot declara acelaşi lucru. În plus, cele mai multe dintre acestea nu pot atinge orgasmul doar prin penetrare vaginală, fiind necesară şi stimularea clitoridiană. Cercetările mai arată că 48 la sută din femei mimează orgasmul.

Ştiai că...

-  ... pe întreg globul, au loc aproximativ 10 milioane de acte sexuale zilnic?
-  ... dedicăm sărutului aproximativ două săptămâni din viaţă?
-  ... barba bărbaţilor creşte mai repede atunci când fac sex?
-  ... sărutul previne cariile, deoarece surplusul de salivă menţine dinţii mai curaţi?

Realitate

Aproape 30 la sută din femei ajung de fiecare dată la orgasm.

4 la sută din populaţie face sex zilnic, în timp ce aproape 57 la sută are astfel de preocupări săptămânal.

image

Specialistul nostru


Lena Rusti
psiholog psihoterapeut

Statisticile cu privire la sexualitate creează sentimentul de obiectivitate şi oricine are nelămuriri cu privire la propria persoană se poate raporta la datele statistice. Dacă părerea despre noi corespunde datelor de normalitate, acest lucru ne ajută să ne simţim mai bine.

În ceea ce priveşte realizarea statisticilor, în ciuda tuturor precauţiilor luate în culegerea datelor, regulile impuse de moralitate şi dorinţa de a crea o impresie bună asupra celorlalţi duc la distorsionarea datelor reale. Astfel, se pare că multe femei au reţineri în a recunoaşte că se masturbează sau mint cu privire la numărul de parteneri pe care i-au avut.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite