România, a 37-a cea mai bună ţară din lume pentru a da naştere unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasamentul, întocmit anual de fundaţia "Save the children" (Salvaţi copiii), plasează România în urma Bulgariei, Serbiei sau Bielorusiei.

Ca în fiecare an, de Ziua Mamei, organizaţia "Salvaţi copiii" prezintă un raport, "Condiţia mamelor la nivel mondial", întocmind totodată un clasament al celor mai bune ţări din lume pentru mame. România ocupă locul 37 în clasamentul acestui an, dat astăzi publicităţii.

Din lotul ţărilor considerate dezvoltate de către realizatorii topului, România depăşeşte doar Ucraina, Moldova, Rusia, Bosnia, Macedonia şi Albania, fiind depăşită de Serbia (locul 36), Bulgaria (locul 34), Ungaria (locul 21) sau Belarus (locul 33).
Ultimele locuri din clasament sunt ocupate de Ciad, Niger şi Afganistan.

Raportul e întocmit în urma notelor primite de fiecare ţară în funcţie de zece factori determinanţi, cum ar fi sistemul sanitar, sistemul educativ, contextul economic şi politic din fiecare stat, care pot determina gradul de bunăstare al mamelor şi copiilor. De exemplu, ţările cu o pondere mai mare a femeilor în politică primesc punctaj mai mare decât cele în care ponderea e mai mică. Determinant pentru clasament e şi durata concediului maternal acordat mămicilor în fiecare ţară în parte.

Vezi pe adevarul.es care sunt cele mai bune ţări pentru a naşte un copil din clasamentul “Salvaţi copiii”

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite