5 lucruri care duc la infidelitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5 lucruri care duc la infidelitate
5 lucruri care duc la infidelitate

Studiile arată că, în medie, 60 la sută din populaţie îşi înşală partenerul. De ce? Unii spun că aşa ne e scris în gene, alţii au întocmit liste cu motive concrete.

1Nevoile emoţionale nu mai sunt satisfăcute

Atunci când unul dintre parteneri se simte singur, neînţeles, ignorat, se creează un teren perfect pentru infidelitate. El poate căuta o altă persoană care să îl înţeleagă, căreia să îi poată destăinui problemele pe care le întâmpină în relaţie. Dacă există şi atracţie fizică între partener şi noul confident, este aproape inevitabil flirtul şi în, cele din urmă, adulterul.

2 A scăzut atracţia fizică

O cauză frecvent întâlnită a infidelităţii este scăderea atracţiei fizice. Astfel, viaţa sexuală ar putea fi afectată şi, chiar dacă momentele de intimitate nu dispar complet, ele ar putea deveni ceva făcut din obişnuinţă sau chiar din obligaţie. În timp, partenerul care nu se mai simte împlinit ar putea căuta afecţiune şi atenţie din punct de vedere fizic la altcineva.

3 O încercare de a uita de probleme

Dacă relaţia este tensionată din cauza problemelor de tot felul, iar certurile cauzate de lipsurile financiare, creşterea copilului sau de serviciu nu se mai termină, unul dintre parteneri îşi poate căuta refugiul în braţele altcuiva. De asemenea, cel care simte că este sursa conflictului poate ajunge să înşele pentru a-şi recâştiga încrederea în sine. De exemplu, un bărbat care îşi pierde slujba şi nu îşi mai poate susţine familia poate căuta o aventură cu o femeie mai tânără, care îi poate da un sentiment de împlinire.

4 Un motiv de a încheia relaţia

O persoană care este nefericită în cuplu poate înşela pentru a avea un motiv să încheie relaţia în care este implicată. Aceasta ar putea proceda astfel în speranţa că va fi prinsă şi că partenerul va lua decizia despărţirii. De asemenea, ar putea apela la infidelitate în încercarea de a găsi un nou partener şi de a începe o altă relaţie înainte de a renunţa la cea prezentă, care devine astfel o relaţie de rezervă. Acest lucru se poate întâmpla din teama de a nu rămâne singur.

5 Confirmarea puterii de seducţie

Uneori, cuplurile sunt parcă „blocate” în rutina de zi cu zi, iar partenerii nu îşi mai dau silinţa să îşi revigoreze relaţia. Astfel, unul dintre parteneri poate ajunge să comită adulter fie pentru că trece printr-o criză a vârstei a doua, în încercarea de a reînvia anii tinereţii, fie pentru că simte nevoia de ceva nou şi palpitant. De altfel, pentru unele persoane, infidelitatea este palpitantă pentru simplul fapt că este interzisă. În plus, mulţi dintre cei care înşală fac acest lucru pentru a testa dacă sunt atrăgători şi în ochii altor persoane, nu doar pentru partenerul lor.

Specialistul nostru

Lena Rusti, psiholog psihoterapeut

Cauza infidelităţii vine din structura noastră biologică şi din instinctul nostru de perpetuare a speciei. El ne face să avem atenţia îndreptată, ca persoane active sexual, către un partener nou, care are o sexualitate mai dezvoltată decât propriul partener. Psihologic vorbind, infidelitatea poate apărea fie pentru că fugim de ceva, fie pentru că ne îndreptăm către ceva. Uneori ea este consecinţa tensiunilor şi neîmplinirilor din cuplu.

Partenerii conştientizează acest lucru, dar nu fac suficient pentru a schimba situaţia şi atunci unul dintre ei sau chiar amândoi pot alege să îşi rezolve această frustrare găsind împlinire în afara căsniciei. Pentru a evita astfel de situaţii, e nevoie de o analiză a motivelor pentru care ne simţim vulnerabili şi care ne-ar putea duce la o aventură.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite