7 lucruri pe care bărbaţii le detestă la femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
7 lucruri pe  care bărbaţii le detestă la femei
7 lucruri pe care bărbaţii le detestă la femei

Dacă te întrebi de ce relaţia a devenit tensionată, s-ar putea ca de vină să fie gesturile, vorbele sau obiceiurile tale care nu-i sunt pe plac partenerului.De-a lungul timpului, reproşurile, cicălelile şi jignirile repetate pot pune în pericol căsnicia.

1 Cicăleala

De cele mai multe ori, cicălelile soţiei sunt dictate de grijile ei exagerate. Şi poate că acestea sunt justificate dacă ne gândim că, în general, bărbaţii sunt ceva mai neglijenţi. Însă, alteori, astfel de reproşuri chiar nu se justifică. Treptat, relaţia se poate deteriora din cauza lor, pentru că partenerul se va refugia în alte activităţi, din dorinţa de scăpa de „gura” consoartei.

Sfat: Înlocuieşte cicăleala cu mici îndemnuri spuse pe un ton prietenesc. 

2 Invadarea intimităţii

Dacă eşti curioasă din fire şi vrei să deţii controlul absolut asupra a tot ceea ce face partenerul tău, e mai bine să te abţii, pentru a nu îţi periclita relaţia. Oricine simte nevoia de a se detaşa într-un spaţiu numai al lui, iar acest lucru poate îmbunătăţi comunicarea în cuplu.

Sfat: Respectă-i spaţiul personal şi acordă-i încrederea cuvenită.

3 Comparaţia cu „fostul”

Chiar dacă fostul tău prieten era mai priceput, mai glumeţ, mai harnic sau avea calităţi pe care actualul partener nu le are, evită să faci comparaţii cu el, pentru că orgoliul masculin va avea de suferit.

Sfat: Încearcă să te concentrezi pe actuala relaţie, comparaţiile cu fostul nu îşi au rostul.

4 Interzicerea hobby-urilor

Mersul la pescuit şi fotbalul sunt pasiuni care-i ajută pe bărbaţi să se relaxeze. Dacă nu se substituie asumării unor responsabilităţi, nu ai motive să te opui hobby-urilor lui.

Sfat: Reacţionează doar dacă preocupările se transformă în obsesii.

5 Crizele de gelozie

Până într-un anumit punct, micile gelozii pot fi „sarea şi piperul” unei relaţii. Însă gelozia este o manifestare a neîncrederii în sine. Relaţia voastră este periclitată dacă te macină nejustificat gelozia şi dacă îţi suspectezi partenerul că te înşală fără măcar să ai dovezi în acest sens.

Sfat: Evită suspiciunea fără motiv.

6 Criticile de faţă cu amicii lui

Atitudinea critică este, în general, greu de acceptat, în special dacă nu este  fondată. Din cauza orgoliului tipic masculin şi a competitivităţii tacite specifice sexului tare, un bărbat se va simţi jignit dacă îl critici de faţă cu prietenii lui.

Sfat: Înlocuieşte criticile cu un dialog paşnic, la care să nu asiste şi alte persoane.

7 Refuzul de a face dragoste

Apetitul sexual nu mai e ca pe vremuri? Refuzul de a face dragoste poate da naştere unor reale frustrări, iar partenerul îşi poate imagina că nu mai este dorit.

Sfat: Nu îl refuza decât atunci când ai cu adevărat motive.

image

Specialistul nostru
Lena Rusti


psiholog
psihoterapeut

Dacă s-ar face un chestionar, probabil că mulţi bărbaţi, credincioşi stereotipurilor privind femeile, ar răspunde că îşi doresc ca acestea să nu mai vorbească atât de mult. Ei nu vor să li se facă observaţii în public, iar astfel de comportamente generează de obicei tensiuni în cuplu.

În plus, bărbaţii nu doresc ca partenera lor să se schimbe în viaţa de cuplu, vor ca ea să rămână aşa cum era când au cunoscut-o. Nu vor să fie neglijaţi când se află într-o relaţie de durată. De asemenea, nu vor să se simtă folosiţi de parteneră, astfel încât ea să obţină lucrurile pe care şi le doreşte, mai ales atunci când dorinţele lor nu sunt similare.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite