Varice? Se rezolvă în două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din populaţia României suferă de varice ale membrelor inferioare. Anumite metode, aplicate şi la noi în ţară, permit rezolvarea estetică a acestor probleme în câteva ore şi reluarea imediată a activităţii.

„Două studii epidemiologice efectuate până acum în ţara noastră au stabilit că 32-34% din români suferă de boli venoase ale membrelor inferioare”, susţine dr. Valerian Ciubotaru, medic primar chirurg la Clinica Flebestet, vicepreşedinte al Societăţii Române de Flebologie.

Diagnosticul de boală varicoasă a membrelor inferioare este uşor de stabilit ca urmare a aspectului sinuos, specific venelor superficiale dilatate. “De cele mai multe ori, pacientul realizează singur că suferă de această boală”, explica dr. Ciubotaru.

Varicele evoluează mult timp cu simptomatologie neclară (senzaţie de gambe grele, edeme - discrete la început - la nivelul gambelor, dureri moderate, când bolnavul rămâne timp îndelungat în picioare). Din acest motiv, pacientul cu varice se prezintă la medic după o perioadă lungă de evoluţie a bolii.

Cu cât prezentarea la consultaţie, la medicul flebolog se face mai devreme, cu atât riscul de apariţie a complicaţiilor bolii varicoase (ruptura unui pachet varicos, trombozarea varicelor –apariţia cheagurilor, ulcerul venos de gambă) va fi mai mic.

Tratamentul modern al varicelor reprezintă o combinaţie a mai multor metode, adaptate fiecărui caz în parte şi etapei de evoluţie a bolii. Tratamentul chirurgical al varicelor este metoda terapeutică radicală care poate rezolva orice caz, oricât ar fi de complicat. În chirurgia contemporană, aspectul estetic postoperator a devenit o cerinţă obligatorie.

Cea mai prestigioasă societate flebologică naţională, Societatea Franceză de Flebologie, a consacrat un întreg congres tratamentului estetic în boala varicoasă. De 15 ani, dr. Valerian Ciubotaru foloseşte chirurgia varicelor fără stripping (fără smulgerea venelor), o metodă chirurgicală estetică de tratare a varicelor.

Spre deosebire de alte procedee estetice, această metodă poate trata toate cazurile de boală varicoasă, atât pe cele simple, cât şi pe cele cu varice foarte voluminoase,varice trombozate sau varice complicate cu ulcer de gambă.

Sănătos după 30 de minute

Indiferent de dificultatea cazului, metoda se efectuează în sistem ambulator, cu internare de numai 2-3 ore. Imediat după operaţie, pacienţii pot păşi normal şi pot părăsi clinica după numai 30 de minute după intervenţie.

“Mai mult, explică dr. Ciubotaru, pacienţii pot să conducă şi maşina dacă doresc”.  Aspectul estetic postoperator este datorat inciziilor de numai 1-3 mm, după câteva săptămâni semnele estompându-se complet.

Reinserţia socială şi profesională a pacientului operat se face practic imediat în viaţa familială şi la 24 de ore în mediul profesional. “După mulţi ani de disconfort psihic - legat de aspectul inestetic determinat de venele varicoase -, pacientele operate în clinica noastră şi-au regăsit plăcerea de a experimenta din nou ţinute vestimentare îndrăzneţe, de a purta din nou fuste scurte, fără a mai avea complexe în a-şi expune picioarele”, explică încurajator dr. Ciubotaru.

Recăpătarea sănătăţii fizice, precum şi recăpătarea confortului psihic şi a încrederii în sine a pacientului trebuie să reprezinte în egală măsură dezideratul oricarui act medical.

“În acest sens, tratamentul flebologic estetic reprezintă doar o cărămidă la fundamentul sitemului medical modern pe care, cu toate greutăţile pe care le întâmpinăm, încercăm să-l edificăm în România”, arată specialistul român. Cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, disciplina medicală care se ocupă cu studiul bolilor venoase – flebologia – va fi recunoscută ca specialitate medicală aparte în România, aşa cum s-a realizat deja în Franţa şi SUA.

image

Pacientele operate şi-au regăsit plăcerea de a purta din nou fuste scurte, fără a mai avea complexe în a-şi expune picioarele

image


dr. Valerian Ciubotaru,
Medic chirurg

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite