Trucuri pentru a întreţine o căsnicie la distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revederile  pot fi emoţionante atunci când aţi fost despărţiţi pentru mult timp
Revederile pot fi emoţionante atunci când aţi fost despărţiţi pentru mult timp

Un doctorat în afara ţării sau un loc de muncă mai bun vă ţin pentru o vreme în ţări diferite sau în oraşe diferite, la distanţă unul faţă de celălalt. Dacă decizia a fost luată de comun acord, atunci nu există motive să vă faceţi griji. Cu puţin efort, căsnicia voastră va supravieţui distanţei.

În popor se spune că „ochii care nu se văd se uită", dar progresele pe care le-a făcut tehnologia vă fac să puteţi menţine în permanenţă legătura, chiar dacă vă separă distanţa.

Rămâneţi apropiaţi cu ajutorul tehnologiei

Nu este nevoie de prea multă cheltuială să îţi vezi partenerul chiar şi în fiecare zi, în ciuda distanţelor de mii de kilometri. Ai nevoie doar de acces la Internet, de o cameră video şi de un aparat foto. Schimbul de imagini şi de filmuleţe sau conversaţiile cu ajutorul unor programe de Internet care vă permit să vă vedeţi şi să vă auziţi în timp real vor crea o rutină liniştitoare şi vă vor ajuta să vă menţineţi familiaritatea.

Comunicarea este cheia

Atunci când vorbiţi, evitaţi banalităţile şi spuneţi exact ceea ce simţiţi şi care sunt lucrurile ce vă preocupă. Nu ascunde faţă de celălalt momentele şi situaţiile dificile prin care treci. Altfel, există riscul să perceapă schimbările din comportamentul tău ca fiind cauzate de o problemă apărută între voi. La distanţă, unele lucruri pot părea că scapă de sub control, iar încercarea de a-ţi proteja partenerul îi poate face mai mult rău decât dacă l-ai pune în temă cu necazurile prin care treci.

Deciziile de cuplu se iau împreună, iar sfaturile celuilalt sunt la fel de valoroase şi de importante, indiferent de distanţa care vă separă. De aceea, este bine ca partenerul să ştie tot timpul care este situaţia cu tine, astfel încât să te poată ajuta atunci când este nevoie şi să nu se simtă exclus din viaţa ta.

Sfat: Vizitează-ţi pentru câteva zile partenerul plecat atunci când el nu poate veni acasă.

Ai încredere în celălalt

Timpul petrecut separat poate crea suspiciuni legate de fidelitatea partenerilor. Dar chiar şi acest lucru poate fi prevenit dacă îţi vei exprima în mod constant afecţiunea şi dacă, de fiecare dacă când găseşti un pretext, îl reasiguri pe celălalt de dragostea ta. În acelaşi timp, este greşit să-ţi ataci partenerul cu întrebări şi să-l hărţuieşti cu neîncrederea ta. Acest lucru va deteriora relaţia prin presiunea suplimentară. De aceea, cel mai indicat este să ai încredere în partener aşa cum şi tu, la rândul tău, pretinzi încredere.

Petreceţi concedii de neuitat

Profitaţi de perioadele în care vă puteţi revedea. Organizaţi întâlniri cu prietenii şi cu restul familiei, dar, în acelaşi timp, folosiţi aceste perioade pentru a face cât mai multe activităţi împreună. Astfel de momente, în care vă puteţi manifesta din plin dragostea, nu trebuie irosite. De cele mai multe ori, momentele revederii vor fi resursa la care veţi apela pentru a vă atenua dorul şi le veţi rememora până la următoarea întâlnire.

Aşteptarea celuilalt nu trebuie să-ţi blocheze viaţa. Nu renunţa la lucrurile care te pasionează.

Copiii pot deveni nefericiţi

Atunci când copiii sunt mici, este dificil să înţeleagă de ce părinţii sunt nevoiţi ca pentru o vreme să nu mai locuiască împreună. Ei pot creşte dramatismul despărţirilor plângând şi pot chiar să-l acuze, pe nedrept, pe părintele care pleacă de faptul că nu-i mai iubeşte.

În cazul în care copilul manifestă astfel de reacţii, este necesar să-i explici cum stau lucrurile cu adevărat şi, dacă este necesar, să iei în calcul consultarea unui psiholog. Consilierea îl va ajuta pe micuţ să înţe­leagă situaţia şi îl va feri de instalarea unei depresii greu de tratat la copii.

Trimite-i câte un mesaj de dragoste atunci când nu se aşteaptă.

Specialistul nostru
Lena Rusti
psiholog psihoterapeut

image

Foarte important este ca cei doi parteneri să ştie termenul limită până la care vor fi despărţiţi. Atunci când au de aşteptat o anumită perioadă, partenerii îşi pot doza răbdarea mai bine decât în situaţia în care sunt departe fără să ştie pentru cât timp. Apoi, va trebui ca atunci când se revăd să petreacă timp de calitate împreu­nă: întâlniri în care să facă lucruri plăcute, să se bucure de prezenţa celuilalt.

În plus, este necesară stabilirea unui contact constant. Oricât de departe ar fi acum unul de celălalt, există numeroase posibilităţi de a comunica. Internetul, convorbirile telefonice ajută relaţia să supravieţuiască, iar, în unele cazuri, o ajută chiar să se dezvolte.

Viață de cuplu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite