Stetoscop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministru pe cai mari

Hrăniţi cu jar de PSD, caii mascaţi ai Sănătăţii s-au transformat mai nou în caii cabraţi ai unei cunoscute firme de maşini de sport italiene.

După ce la volanul ministerului s-au tot perindat ba un ginecolog de vedete, ba un nutriţionist de casă al lui Ceauşescu, ba un avocat, un chirurg plagiator, un soţ de prezentatoare tv sau un contabil, iată că a venit şi rândul unui fost dealer de maşini de lux să ocupe în sezonul viitor monopostul ministerial.

Ionuţ Bazac – cel care va evolua în scuderia halatelor albe în noul guvern – a fost reprezentantul pentru România al legendarilor constructori de maşini din Maranello.

După o evoluţie pasageră în acelaşi team - pe un post de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii - Ion Bazac a fost nevoit să poposească la standurile fostului PNA pentru ceva lămuriri în legătură cu o şicană pe care o fentase în relaţia cu banii statului.

Mai exact, procurorii voiau să ştie mai multe detalii legate de transferul ilegal al unor fonduri în valoare de cinci miliarde de lei vechi către mai multe societăţi comerciale intermediare, în cadrul operaţiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unităţilor spitaliceşti din ţară.

Timpul însă a şters amintirile neplăcute, aşa că iată-l acum pe tânărul Bazac în pole-position pentru cursa de patru ani în care va trebui să alimenteze rezervorul gol al Sănătăţii şi să schimbe cauciucurile mult prea uzate de foştii piloţi ai ministerului.

Cum însă pe (scurt) circuitul afacerilor româneşti regulile n-au nicio valoare, n-ar fi exclus ca în locul halatelor albe să ne trezim cu achiziţii de salopete purtând emblema căluţului cabrat, iar în locul ambulanţelor vechi de 30 de ani, cu ceva bolizi în care singura soluţie pentru bolnav va fi să stea pe locul mortului.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite