Soţi acasă, colegi la birou.Bine sau rău?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că v-aţi cunoscut la birou, fie că aţi ajuns să lucraţi împreună printr-o conjunctură favorabilă când eraţi deja un cuplu, un lucru e cert: avantajele împărţirii aceluiaşi birou sunt depăşite de cele mai multe ori de dezavantaje.

Adormiţi unul lângă celălalt, vă treziţi împreună şi, în loc să porniţi fiecare pe drumul lui spre serviciu, sunteţi nedespărţiţi
şi la birou, pentru că sunteţi colegi de muncă. Cât de bună o fi această situaţie pentru relaţia voastră?

Dacă unul dintre voi e promovat,  faceţi în aşa fel încât acest eveniment să fie perceput ca un avantaj pentru amândoi.

Reduceţi factura la telefon

Într-adevăr, faptul că sunteţi împreună şi la serviciu vă scuteşte de întrebări de genul „Oare ce face acum?”, vă oferă posibilitatea de a lua prânzul împreună în pauza de masă şi vă ajută să limitaţi factura la telefon, pentru că nu mai e nevoie să vă sunaţi pentru a vă reaminti anumite lucruri.

Însă, dacă la început ţi se părea minunat faptul că poţi petrece mai mult timp cu partenerul tău nu doar acasă, ci şi la birou, după mai mulţi ani este posibil ca acest lucru să devină motiv de supărare şi de certuri în cuplu.

De ce? Cauza invocată de voi ar putea fi că vă vedeţi prea des... Motivul real, pe care poate că nici nu-l conştientizezi încă, este că ai nevoie de spaţiu, de propriile tale experienţe măcar la serviciu, pe care mai apoi să alegi dacă să le împărtăşeşti sau nu cu partenerul.

Aveţi acelaşi anturaj

Având aceiaşi colegi, puteţi merge împreună la petrecerile firmei şi chiar şi la ieşirile în oraş cu prietenii pe care vi i-aţi făcut la birou. Dar ce vă faceţi dacă, la un moment dat, unul dintre voi simte nevoia să iasă singur cu colegii? În aceste situaţii, discuţiile în contradictoriu sunt inevitabile. Însă, atât timp cât fiecare dintre voi înţelege nevoia celuilalt de independenţă, măcar pentru o perioadă scurtă de timp, aceasta nu devine o problemă gravă.

Daţi naştere bârfelor

Acesta este clar un argument contra împărţirii aceluiaşi loc de muncă. Întotdeauna vor exista unii colegi care să poarte discuţii de genul: „X îl ajută întotdeauna pe Y să-şi termine proiectele”. Bârfele devin şi mai acide în momentul în care unul dintre voi este promovat într-o poziţie de conducere. Pentru că, în acest caz, va apărea negreşit ideea că celălalt este favorizat de şef. Pentru a evita astfel de bârfe, încercaţi să nu depăşiţi limitele colegialităţii la serviciu şi nu vă implicaţi prea mult unul în treaba celuilalt.

Dacă unul dintre voi e promovat

În cazul în care unul dintre voi este avansat în funcţie, eventual într-un post de conducere, pot apărea, de asemenea, probleme în cuplu. Mai ales dacă femeia este cea promovată, există riscul ca bărbatul să se simtă frustrat atât pentru că trebuie să-i dea socoteală soţiei şi la serviciu, nu doar acasă, cât şi pentru că are salariul mai mic decât ea.

Relaţii longevive

image


E demonstrat: cuplurile în care cei doi lucrează în acelaşi domeniu sunt mai longevive decât cele în care cei doi care au joburi foarte diferite. Iar dacă sunt angajaţi la aceeaşi firmă, e şi mai bine, pentru că partenerii îşi cunosc foarte bine colegii şi şefii. Prin urmare, au mai multe subiecte comune de discuţie.

Specialistul nostru

image

Lena Rusti            


psiholog
psihoterapeut

Fiind foarte mult timp împreună, poate apărea o senzaţie de plictiseală. De aceea, încearcă să nu fii sufocant la serviciu, astfel încât să ai ocazia să te bucuri mai mult de timpul petrecut împreună în afara serviciului.

Nu intra în competiţie cu partenerul tău. Rolurile profesionale vă pot pune în situaţii neplăcute, în care să vă simţiţi în poziţii de opoziţie. Acest lucru nu ajută în niciun fel relaţia. Nu coaliza cu terţe persoane împotriva partenerului tău atunci când aveţi o ceartă.

Mai devreme sau mai târziu o să vă împăcaţi, dar tensiunile vor rămâne la birou, păstrate de ceilalţi colegi. Încercaţi să vă rezolvaţi problemele împreună sau cu ajutorul prietenilor, nu al colegilor de serviciu.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite