Remedii pentru viroze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva antibiotice naturale ne ajută în lupta cu pericolul virozelor: hreanul, aloe vera şi usturoiul. Acţiunea lor antimicrobiană tratează bolile aparatului respirator. Hreanul contribuie

Câteva antibiotice naturale ne ajută în lupta cu pericolul virozelor: hreanul, aloe vera şi usturoiul. Acţiunea lor antimicrobiană tratează bolile aparatului respirator.

Hreanul contribuie la revigorarea organismului. Acţiunea sa de tonifiere este de lungă durată, mai ales iarna, pentru că are influenţe binefăcătoare în afecţiuni ale aparatului respirator (cum sunt cele pulmonare), în astm, reumatism, gută, litiază urinară.

O pastă preparată din rădăcină de hrean rasă, amestecată cu miere, în proporţii egale, este leacul cel mai eficient care ţine la distanţă virozele. Doza necesară este de trei linguriţe pe zi.

Aloe vera, planta-medicament, este recomandată în tratarea a peste 80 de boli – de la viroze, paralizii, gută, hipertensiune arterială, neurastenie, obezitate până la bronşite, alcoolism, cataracte, eczeme, ulcer stomacal şi varice.

Tinctura de aloe se poate prepara în casă din 50 g praf de aloe care se pune la macerat în 250 ml alcool  de 70 de grade, timp de 15 zile. În acest interval, sticla în care se macerează planta se agită de mai multe ori pe zi. Tinctura se filtrează şi se toarnă în sticluţe mici, care se păstrează la rece. Se administrează câte 10 picături, de 3 ori pe zi, timp de o lună. După o pauză de 30 de zile, tratamentul se poate repeta.

Aloe vera cu miere este un preparat eficient pentru stările gripale, dar şi pentru ulceraţiile pielii, ca tonic pentru convalescenţi şi pentru bolnavii de cancer. Se amestecă praf de aloe cu miere, în proporţii egale. Din această pastă se înghit trei linguriţe pe zi. De asemenea, se poate aplica pe zonele afectate de eczeme.

Pentru aciditatea stomacală se înghite o linguriţă rasă de praf de aloe după mesele îmbelşugate.În alcoolismul cronic, praful de aloe amestecat în sucuri, ceaiuri şi băuturi nealcoolice are efecte foarte bune. Un amestec de aloe cu ceai de pedicuţă îl determină pe orice băutor înrăit să renunţe destul de repede la viciu.

image

Usturoiul este apreciat frecvent pentru virtuţile lui antiseptice, antivirale şi antimicrobiene. Puterea lui se datorează unui component activ, alicina, care s-a dovedit un detoxifiant formidabil pentru infecţiile pulmonare şi pentru căile urinare. Sucul de usturoi este şi un bun fluidizant sanguin şi vasodilatator. La fel de bun este uleiul de usturoi. Acesta se obţine din cinci căţei de usturoi zdrobiţi şi amestecaţi cu cinci linguriţe de ulei de măsline. Preparatul se administrează de-a lungul zilei, după mesele principale.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite