Plecaţi în vacanţă pe Insula Pasiunii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plecaţi în vacanţă pe Insula Pasiunii!
Plecaţi în vacanţă pe Insula Pasiunii!

Concediul ar trebui să fie o perioadă de relaxare în care să-ţi încarci bateriile până la vacanţa următoare. Aşa că trebuie să profiţi la maximum de timpul liber pe care îl poţi petrece cu partenerul tău şi, împreună, să transformaţi concediul într-o „lună de miere”.

Vacanţele sunt prilejul ideal pentru a vedea şi a încerca lucruri noi. De ce nu ar fi valabil şi în cazul relaţiei? Veţi avea timp pentru voi doi, relaxare din plin şi poate puţină aventură, adică toate ingredientele necesare pentru a reaprinde focul pasiunii.

Adio, rutină şi responsabilităţi!

Este bine să alegeţi un loc pe care amândoi v-aţi dorit să îl vedeţi. În acest fel vă veţi simţi confortabil şi veţi fi mai afectuoşi unul cu altul.

Dacă bunicii copiilor se oferă să stea cu ei, nu ezitaţi să-i lăsaţi pe timpul concediului în grija lor. Cei mai mari pot fi trimişi în tabere şcolare şi, în felul acesta, nu se vor simţi daţi la o parte şi nici nu vor fi invidioşi pe vacanţa voastră.

Faceţi o echipă!

Alegeţi de comun acord locul în care să vă petreceţi concediul. Este foarte importat ca locul respectiv să vă placă amândurora. În acest fel, dacă facilităţile oferite nu sunt aşa cum vă aşteptaţi, nu vor exista reproşuri.

Locurile noi stimulează imaginaţia

image

Psihologii spun că orice creier are nevoie de stimuli noi, altfel apare plictiseala. Cu alte cuvinte, şansele ca voi să vă simţiţi îndrăgostiţi ca în prima zi ţin şi de locul pe care îl alegeţi pentru vacanţă. Iar descoperirea unor culturi diferite şi exotismul locurilor pe care le vizitaţi pot fi soluţiile împotriva rutinei pe care o simţeaţi uneori în relaţia voastră.

Renunţă la Turcia, Grecia şi Bulgaria, alternative deja clasice pentru o vacanţă de vară şi alege destinaţii mai puţin obişnuite: Egiptul, Cuba, India, care pot fi ideale dacă vă doriţi să piperaţi relaţia cu experienţe „altfel”. Astfel veţi putea profita de hormonii fericirii pe care corpul îi produce din plin atunci când vă bucuraţi de vacanţă.

Procesele chimice produse în corp de aceşti stimuli noi pot creşte inclusiv nivelul de hormoni sexuali. Nu irosi momentele în care simţi că se creează atmosfera ideală pentru intimitate. Această stare câştigată în vacanţă vă poate suda relaţia pentru multă vreme şi veţi avea tot restul anului resursele necesare să rezistaţi mai uşor rutinei zilnice.

Recomandare
Vizitaţi cât mai multe locuri în vacanţă, dar nu vă epuizaţi în expediţii. Oboseala poate dăuna  romantismului.

Răsfăţaţi-vă reciproc cât mai mult

Ţineţi-vă de mână şi sărutaţi-vă. Nu sunt gesturi indicate doar proaspeţilor îndrăgostiţi. Starea de bine vine adesea din relaxarea de care te bucuri alături de celălalt. Tocmai de aceea, nu veţi intra în panică dacă veţi greşi câţiva paşi de dans sau dacă nu veţi înţelege exact ce cuprinde meniul şi cum trebuie folosite tacâmurile când chelnerul vă aduce feluri de mâncare pe care nu le-aţi mai încercat.

Toate momentele „dificile” care se pot naşte din ciocnirea cu o cultură nouă nu trebuie să fie momente de panică, ci, din contră, de amuzament.

Nu luaţi şi certurile în vacanţă

image

Descoperi că partenerul tău a uitat să pună în bagaj un lucru de-al său pe care l-ai rugat expres să nu îl uite? Nu a reuşit să se trezească la timp, astfel încât să prindeţi plecarea într-o excursie care era programată dimineaţa devreme? Nu sunt motive de supărare.

Din contră, schimbările de plan pot lua întorsături şi mai fericite, căci vă vor stimula să găsiţi rezolvări inedite. La final veţi descoperi că tocmai ele au făcut sarea şi piperul vacanţei.

image

Specialistul nostru


Lena Rusti
psiholog psihoterapeut

În cuplu, concediul înseamnă a fi împreună. Partenerii au şansa de a se regăsi ca iubiţi, fără stres şi fără alte obligaţii. Concediul este momentul ideal pentru a întări relaţia, pentru a disipa momentele de tensiune acumulate de-a lungul anului, pentru a revitaliza pasiunea. În concediu este bine să evităm reproşurile şi să nu dăm vina pe celălalt dacă ceva nu iese bine sau nu se întâmplă aşa cum ne aşteptam. În concediu trebuie să funcţionăm ca o echipă ce face lucruri împreună.

Să încercăm să nu impunem preferinţele noastre celuilalt şi să ţinem cont de părerea partenerului. Important este şi să nu luăm biroul cu noi în vacanţă, de aceea nu este bine să luăm cu noi laptopul, blackberry-ul şi nici să nu cău­tăm să ne verificăm e-mailurile. Fiindcă şi copiii fac parte din familie, o parte din concediu trebuie petrecută şi cu ei. În acelaşi timp însă, câteva zile fără copii sunt importante pentru ca partenerii să se poată relaxa total, fără să aibă responsabilităţi.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite