De ce îşi ocolesc fetele taţii uneori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când sunt în perioada ovulaţiei, fetele evită în mod instinctiv să stea în preajma taţilor lor, susţin cercetătorii americani de la Universitatea din ­Miami. Studiul a arătat că, în zilele de maximă fertilitate, fetele îşi sunau mai rar taţii şi stăteau mai puţin de vorbă cu ei în comparaţie cu celelalte zile ale lunii.

În cadrul cercetării, au fost monitorizate convorbirile telefonice a 48 de femei cu vârste între 18 şi 22 de ani. S‑a observat că, la ovulaţie, voluntarele vorbeau 1,7 minute pe zi cu taţii lor, faţă de 3,4 minute, cât discutau în restul zilelor. În schimb, fetele erau de patru ori mai dispuse să-şi sune mamele în perioadele fertile.  

Comportament generat de evoluţie

Nu se ştie exact care ar fi motivul acestei atitudini, însă specialiştii cred că ­este vorba de raţiuni ­care ţin de evoluţie. Astfel, la femelele din alte specii, s-a observat că acestea îşi ignoră rudele de sex masculin atunci când sunt fertile, evitând astfel împerecherile cosanguine. Alte studii arătau că, la ovulaţie, femeile tind să ­aibă mai mult grijă de modul în care arată şi că sunt tentate să facă mai multe cumpărături ca de obicei. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite