Aşa refaceţi o relaţie care scârţâie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă certaţi tot timpul sau pur şi simplu aţi încetat să mai vorbiţi unul cu altul? Tristul adevăr este că 99 la sută din cupluri întâmpină la un moment dat anumite dificultăţi. Dacă doriţi ca relaţia voastră să reziste, iată câteva metode prin care vă puteţi depăşi problemele.

Suntem oameni şi nu avem capacitatea de a citi gândurile celorlalţi, oricât ne-am dori. Şi chiar dacă uneori mai reuşim să intuim ce este în mintea celuilalt, din când în când pot apărea tensiuni.

Până la urmă, un cuplu este format din două individualităţi, fiecare cu nevoile şi cu dorinţele proprii şi, oricât de asemănătoare ar fi, este puţin probabil să nu apară neînţelegeri. Iar problemele nerezolvate sunt ca un vulcan în stare latentă. De aceea, atunci când apar tensiuni, nu trebuie amânată soluţionarea lor.

Depistaţi cauza certurilor

Deşi este imposibil ca doi oameni care trăiesc împreună să nu se certe din când în când, dacă disputele sunt la ordinea zilei, iar la fiecare discuţie aveţi tendinţa să vă contraziceţi, în timp, relaţia se erodează tot mai mult. Astfel de certuri nu rezolvă nimic, ci doar măresc distanţa dintre voi, pot duce la o deteriorare a sentimentelor şi chiar la un impas în ceea ce priveşte viaţa voastră intimă.

Într-o astfel de situaţie, este bine să vă gândiţi împreună care sunt motivele acestor certuri şi să încercaţi să găsiţi o soluţie care să vă ajute să ajungeţi la un compromis. De asemenea, vorbiţi cu calm despre ceea ce vă face şi ceea ce nu vă face fericiţi în relaţia voastră, despre lucrurile care sunt importante pentru voi, despre speranţele şi despre aşteptările voastre.

Petreceţi mai mult timp împreună

Grijile de zi cu zi, creşterea copiilor, orele petrecute peste program la serviciu pot acţiona în detrimentul relaţiei voastre, iar în timp vieţile voastre pot deveni atât de diferite, încât poate părea că nu mai aveţi nimic în comun. Rezultatul? Un sentiment acut de plictiseală, de singurătate în doi, de depresie care vă copleşeşte pe amândoi.

Nu lăsaţi această problemă nerezolvată şi începeţi să comunicaţi din nou. Întrebaţi-vă cum aţi ajuns în situaţia aceasta, iar apoi luaţi măsuri pentru a vă apropia din nou. Începeţi prin a vă face planuri despre cum să petreceţi timpul împreună. Regăsiţi-vă interesele comune, încercaţi să vă bucuraţi unul de altul şi să apreciaţi ceea ce vă uneşte.

Sfat: Surprinde-ţi mereu partenerul, aducând un element nou în viaţa voastră intimă.

Revigoraţi-vă viaţa intimă

Într-o relaţie de lungă durată, este normal ca momentele voastre de pasiune să nu mai fie la fel de intense ca la început. Totuşi, instalarea rutinei în dormitor poate duce la o scădere a afecţiunii dintre voi, iar lipsa apropierii fizice şi sufleteşti poate duce la apariţia unui sentiment de frustrare, în care nevoile emoţionale nu mai sunt satisfăcute.

Într-o astfel de situaţie, este clar că relaţia voastră are urgent nevoie de o revigorare. De aceea, este bine să discutaţi deschis despre problemele voastre din dormitor. De asemenea, încearcă să aduci mereu un element nou în viaţa voastră intimă şi nu uita de momentele romantice. O cină la lumina lumânărilor, o muzică relaxantă, un masaj şi o şampanie pot face minuni.

Consilierea de cuplu, de ajutor

Terapia de cuplu vă ajută să descoperiţi, să înţelegeţi şi să rezolvaţi dificultăţile din relaţia voastră. Consilierul vă va ajuta să depăşiţi sentimentele de teamă, de nemulţumire sau de vină ce vă afectează relaţia şi, în acelaşi timp, vă poate recomanda o serie de activităţi care vor îmbunătăţi comunicarea şi vor creşte gradul de cunoaştere a partenerului.

Certurile pot duce la o deteriorare a sentimentelor şi la un impas în ceea ce priveşte viaţa voastră intimă.

Specialistul nostru
Lena Rusti
psiholog psihoterapeut

image

Nu poţi rezolva o problemă într-un cuplu dacă nu recunoşti că ea există. Odată ce ambii parteneri ajung să conştientizeze acest lucru, este bine să privească problema în mod constructiv, fără să încerce să dea vina unul pe celălalt, ci asumându-şi responsabilitatea, ascultând părerea partenerului şi fiind sinceri.

Această confruntare, mai ales dacă nu a existat niciodată o comunicare deschisă, poate să aducă multe lucruri dureroase la suprafaţă. Dar, odată rezolvate problemele, această eliberare este ca o tumoare extirpată care poate să lase relaţia sănătoasă. Slăbită, dar cu mari şanse de a-şi reveni într-un mod frumos.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite