5 semnale de alarmă privind infidelitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observi că de la o vreme relaţia dintre voi se deteriorează şi nu înţelegi de ce? Deşi suspiciunile nefondate fac mai mult rău decât bine, nu este o soluţie să închizi ochii la anumite semne care îţi pot arăta că partenerul tău te înşală.

Adulterul poate îmbrăca multe forme şi nu este obligatoriu să se manifeste după un anumit tipar. Acest lucru te poate deruta şi poate accentua starea de confuzie. Totuşi, este bine să ştii că, de obicei, totul începe cu infidelitatea emoţională, care apoi evoluează către cea sexuală, ceea ce poate complica situaţia, dar schimbă şi comportamentul partenerului infidel faţă de tine. Pentru a afla adevărul, în afară de abilitatea de a recunoaşte semnele infidelităţii, cu siguranţă te va ajuta şi intuiţia.

1Are programul brusc mai încărcat

Dacă dintr-o dată partenerul tău a început să petreacă mai mult timp departe de casă, fără să aibă motive întemeiate poate fi un semn că interesul lui se îndreaptă către o altă persoană. El poate găsi diverse scuze, cum ar fi un program prelungit de muncă, tot mai multe deplasări în interes de serviciu sau diverse treburi de rezolvat, de­spre care se fereşte să îţi vorbească. În plus, dacă partenerul tău îşi manifestă dorinţa de a merge singur în diverse locuri, deşi tu ai vrea să-l însoţeşti, este un semnal clar de alarmă.

2A început să se ascundă de tine

Se întâmplă adesea să plece din cameră atunci când îi sună telefonul? Ei bine, dacă nu ar avea ceva de ascuns, nu ar trebui să existe un motiv pentru care să nu poată vorbi în prezenţa ta. Poate fi un semn de întrebare şi dacă nu a răspuns la telefon şi apoi te sună înapoi după mult timp. Un alt semn de infidelitate este şi dacă partenerul tău a început să şteargă istoricul discuţiilor din computer sau dacă stă mult timp la calculator, închizând fereastra pe care o folosea în momentul în care tu intri în cameră.

3I-a pierit interesul pentru sex

Dacă momentele de intimitate dintre voi sunt tot mai puţine, nu te mai îmbrăţişează, nu te mai sărută, iar viaţa sexuală a devenit practic inexistentă sau, din contră, dacă are dorinţe sexuale care ies din „tiparul" vostru, există motive de îngrijorare.

4Este mai atent la felul în care arată

Un alt semn că partenerul tău ar putea avea o aventură este că începe să acorde o atenţie tot mai mare felului în care arată şi în care se îmbracă. Astfel, dacă, de exemplu, s-a hotărât brusc să-şi facă un abonament la sală, deşi până recent nu manifesta o astfel de dorinţă, ar putea fi un motiv de suspiciune.

5Te evită şi caută motive de ceartă

Un partener infidel poate avea tendinţa de a-şi ignora perechea şi de a-i găsi diverse cusururi, încercând astfel să-şi justifice faţă de sine aventura. Într-o astfel de situaţie ai putea descoperi că pur şi simplu nu mai puteţi comunica.

Şi totuşi nu este totul pierdut

Chiar dacă descoperi că partenerul tău are o aventură, nu înseamnă neapărat că relaţia s-a sfârşit. Multe cupluri au supravieţuit adulterului. Dacă amândoi apreciaţi ceea ce vă leagă, dacă reîncepeţi să comunicaţi şi dacă sunteţi dispuşi să faceţi eforturi pentru a vă salva relaţia, şansele de supravieţuire a cuplului sunt mari.

Specialistul nostru
Lena Rusti psiholog psihoterapeut

Un semn că partenerul ar putea fi infidel sunt schimbările în program, pe care cel care înşală pare că nu le poate controla. Atenţie şi la comportamentul pe care acesta îl are atunci când vine vorba de telefonul mobil sau de verificarea adresei de e-mail. Acesta poate avea şi reacţii agresive la întrebări la care nu are un răspuns sau îşi poate schimba comportamentul.

Dacă au apărut astfel de semne, încearcă să ai o discuţie cu partenerul de viaţă despre relaţia voastră, despre cum vă simţiţi în ea, care sunt problemele şi ce aţi putea face pentru a vă îmbunătăţi relaţia. Încercaţi să nu vă opriţi la reproşuri, ci la a construi ceva.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite