Mai multă energie cu ajutorul remediilor naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţetele energizante folosite în trecut  îşi păstrează valabilitatea şi în zilele noastre. În lupta cu factorii de mediu şi cu bolile care epuizează organismul, licorile care extrag virtuţile ierburilor, legumelor şi fructelor sunt soluţii cu rezultate testate în timp.

Orice persoană, de la copil la bătrân, s-a confruntat măcar o dată cu stări de oboseală cauzate de o afecţiune, de stres ori de suprasolicitarea fizică sau psihică. Lipsa de energie este un avertisment: ea atrage atenţia că ceva nu este în ordine în organismul nostru.

Deseori, până ajungem la medic, un leac  popular ne pune pe picioare sau ne alină durerea. În loc de antibiotice, analgezice sau antiinflamatoare, „medicamentele” adunate din farmacia naturii sunt remedii care nu dau greş. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, ne recomandă câteva remedii revigorante.

Suc de grepfrut roşu cu miere

După o perioadă de efort fizic şi de stres, oboseala ne complică existenţa. Sucul de grepfrut roşu s-a dovedit un aliat sigur în lupta cu oboseala cronică. 

Datorită mineralelor şi vitaminelor pe care le conţine (C, B1, B2, PP), enzimelor, acidului citric şi pectinelor, acest tonic contribuie şi la creşterea imunităţii. Se consumă înainte de micul dejun câte două pahare de suc de grepfrut îndulcit cu miere de salcâm (câte două linguriţe la un pahar).

Tonic din ouă şi lămâie

Dacă sunteţi obosiţi şi pesimişti, iar nopţile albe vă sâcâie frecvent, nu ezitaţi să preparaţi un tonic pe bază de ouă şi de lămâi. Spălaţi 10 ouă de găină  şi aşezaţi-le într-un castron.

Peste ele turnaţi zeamă de lămâie, astfel încât să le acoperiţi.
În ziua următoare, se scot ouăle, se sparg, se bat bine cu telul şi se pun în castronul cu suc de lămâie. Peste aceste ingrediente mai adăugaţi un litru de ţuică tare, un kilogram de miere şi un kilogram de rădăcini de hrean date pe răzătoare. Amestecul se macerează nouă zile, apoi se filtrează. 

Cocteil cu varză murată

Astenia se tratează cu un cocteil ce conţine suc de varză acră. Peste acesta adăugaţi 200 ml de apă plată, o lingură de miere, una cu suc de lămâie şi un pahar de suc de roşii fără conservanţi. Varza murată este singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, revigorantă psihic. În plus, sucul de roşii, datorită licopenului conţinut, luptă cu radicalii liberi şi combate îmbătrânirea prematură.

Zeama de nalbă vă scapă de oboseală

Indiferent de anotimp, răceala ne „fură” energia. Un leac popular la îndemâna oricărui bolnav epuizat este zeama de nalbă. Remediul se prepară dintr-o lingură de pudră din rădăcini de plantă la o cană cu apă caldă. Se lasă să se macereze două ore, lângă o sursă de căldură, apoi se strecoară.

Peste rădăcinile rămase se presară o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se amestecă bine. După cinci minute, peste pastă se toarnă zeama strecurată. Se strecoară zeama din nou prin tifon şi se bea pe parcursul zilei.

Vin de casă cu aromă de ierburi

Vinurile preparate în casă, aromatizate cu ierburi sunt tonice şi ecologice. Iată ingredientele de care avem nevoie: un litru de vin roşu (de ţară), o crenguţă de cimbru, un baton de scorţişoară, o linguriţă rasă de nucşoară şi opt stafide.  Acest amestec se lasă la macerat timp de 14 zile. Apoi se filtrează de două ori prin tifon. Se bea câte o jumătate de pahar după masa de prânz. Efectul energizant se remarcă după primele cinci-şase zile.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite