9,4 la sută din români suferă de diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
9,4 la sută din români suferă de diabet
9,4 la sută din români suferă de diabet

În România, prevalenţa diabetului este de 9,4 la sută din populaţia adultă, iar statistici îngrijorăroare există şi în cazul copiilor, creşterea numărului cazurilor de obezitate ducând la apariţia precoce a diabetului, potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet.

„La noi în ţară există aproximativ 1,1-1,2 milioane de persoane cu diabet zaharat, dar doar 600.000 sunt înregistrate pentru tratament“, a declarat profesorul doctor Radu Lichiardopol, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

La nivel mondial, în prezent există aproximativ 240 de milioane de persoane cu diabet, iar în următorii 20 de ani se estimează că numărul acestora va ajunge la 380 de milioane, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pentru o mai bună informare asupra diabetului de tip 2 (ce reprezintă 90 la sută din totalul cazurilor de diabet), a fost lansată  campania  „Fă PAS-ul corect: Controlează DIABETUL!“ de către Roche România.

În cadrul campaniei se vor realiza testări gratuite ale glicemiei în Timişoara (26 septembrie), Cluj-Napoca (10 octombrie), Iaşi (24 octombrie) şi în Bucureşti (31 octombrie).

Mai multe informaţii despre diabet, dar şi despre produsele de măsurare a glicemiei pot fi găsite pe site-ul www.accu-check.ro, dar şi apelând numărul gratuit 0800.080.228.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite