Terapeutică:Dovlecelul previne bolile cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terapeutică:Dovlecelul previne bolile cardiovasculare
Terapeutică:Dovlecelul previne bolile cardiovasculare

O legumă de sezon, dovlecelul este sărac în calorii şi glucide. Bogat în fibre de calitate, în potasiu, şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor.

De aceea, dieta cu această legumă e tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale.

Specialistul nostru, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă dieta cu dovlecei pentru un spectru larg de afecţiuni: infecţii urinare, insomnii, retenţii hidrice, diabet.  Practic, dieta cu dovlecei este sănătoasă pentru oricine, pentru că ajută la evitarea riscului bolilor cronice.

Iată ce conţine o reţetă delicioasă pentru weekend: 500 de grame de carne de pasăre  tocată, trei dovlecei tăiaţi rondele, patru căni de apă, trei linguri de ceapă tocată, 200 de grame de caş ras, patru boabe de usturoi tocat mărunt, trei roşii, cinci linguri de ulei de măsline, busuioc şi cimbru - după gust.

image


Preparare: punem în cuptorul încins o cratiţă cu apă, în care aşezăm dovleceii, roşiile şi condimentele. Separat, înăbuşim carnea şi ceapa. După 15 minute, adăugăm conţinutul din prima cratiţă, brânza şi usturoiul. Mai lăsăm cratiţa în cuptorul încins circa 10 minute.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite