Vrei să scapi de burtă? Alege aerobicul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiile de tip aerobic sunt mai eficiente în reducerea grăsimii abdominale decât antrenamentele care solicită muşchii.

Aceasta pentru că sporturile care cresc necesarul de oxigen (alergări, înot, ciclism) se asociază cu un consum de calorii cu 67% mai mare decât cele anaerobe (antrenamente de forţă, flotări).
Specialiştii de la Universitatea Duke din Statele Unite ale Americii subliniază că trebuie să ţinem cont de acest lucru, atunci când dorim să pierdem în greutate. În plus, scăderea circumferinţei taliei este importantă pentru prevenirea unor boli precum sindromul metabolic şi afecţiunile cardiovasculare. Sindromul metabolic se diagnostichează dacă se constată cel puţin trei dintre următoarele criterii: obezitate abdominală (circumferinţa taliei peste 102 cm la bărbaţi şi, respectiv, peste 88 cm la femei), hipertensiune arterială, hiperglicemie (nivelul crescut de glucoză în sânge) şi un profil lipidic anormal (dislipidemie).
„Când vine vorba de sănătate, mai importantă este localizarea grăsimii decât cantitatea ei“, spune profesorul Cris Slentz, coordonatorul studiului care a readus această problemă în discuţie. Iar creşterea burţii reprezintă semnalul exterior al unei probleme mai profunde şi mai grave pentru sănătate: aceea că şi organele din cavitatea abdominală se înconjoară de grăsime.
 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite