Cum tratau doctorii de demult bolile capetelor încoronate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii tratau bolile regilor cu ajutorul unor plante, care sunt la fel de eficiente şi astăzi!  Adică la îndemâna noastră.

Boabele de piper îmbunătăţesc digestia

Te simţi des balonată? Ei bine, apelează cu încredere la boabele de piper negru! Acest condiment este cunoscut pentru virtuţile lui terapeutice încă din Evul Mediu. Boabele sunt foarte eficiente sub formă de macerat. Pui zece linguriţe de piper negru măcinat, la o jumătate de litru de alcool alimentar, de 40 de grade. Laşi la macerat timp de cinci zile.

Cum te ajută: Dizolvi o linguriţă de macerat într- o cană cu apă. Poţi adăuga şi o linguriţă de miere. Băută cu 20 de minute înainte de masă, licoarea stimulează arderile, te ajută să ai o bună digestie şi combate balonarea. Un efect rapid îl are şi în calmarea durerilor reumatice. Înmoi un tampon în soluţia de macerat şi aplici pe zonele dureroase, câteva minute. Ai grijă să nu foloseşti acest remediu dacă ai hipertensiune sau dacă suferi de ulcer.

Bitterul suedez te scapă de durerile menstruale

Încă din Evul Mediu, Paracelsus, un celebru medic al timpurilor, folosea licoarea pe care o numim azi bitter suedez ca pe unul dintre cele mai eficiente leacuri. Este un extract obţinut dintr-o combinaţie de ierburi amare şi aromate, printre care genţiana, pelinul, aloe vera, păpădia, mirul, angelica şi coada-şoricelului. Se administrează de două-trei ori pe zi, câte o linguriţă, la o cană de apă sau de ceai neîndulcit.

Cum te ajută: Când ai dureri de cap, pui pe frunte o compresă cu bitter, pe care o laşi să acţioneze timp de jumătate de oră. Este eficient şi în cazul femeilor care au dureri menstruale puternice. Acestea se ameliorează dacă iei câte trei linguriţe de bitter, de trei ori pe zi, înainte cu două zile de debutul menstruaţiei. Şi încă un beneficiu pentru ­sănătatea ta: luat cu o jumătate de oră înaintea mesei, acest leac creşte pofta de mâncare. Dizolvi o linguriţă ­într-o cană cu apă.

Citeşte pe clickpentrufemei.ro ce boală tratează apa de rozmarin şi păducelul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite