La locul de muncă, bărbaţii sunt predispuşi la un atac de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii care îşi reprimă furia atunci când sunt trataţi incorect la locul de muncă îşi dublează riscul de a suferi un atac de cord, conform unui nou studiu realizat în Suedia şi preluat de agenţia de presă ANI.

În cadrul studiului, cercetătorii au examinat 2.755 de angajaţi de sex masculin din Stockholm care nu au avut niciodată vreun infarct.

Voluntarii au fost întrebaţi cum fac faţă conflictelor la locul de muncă: dacă îşi exprimă furia sau o interiorizează. Apoi, s-a analizat dacă aceştia fumează, consumă alcool, fac mişcare sau suferă de diverse boli. Presiunea arterială, indexul greutăţii corporale şi nivelul colesterolului au fost de asemenea factori luaţi în considerare.

La începutul studiului, demarat în 1992, subiecţii au avut o vârstă medie de 41 de ani. Până în 2003, 47 dintre ei suferiseră un atac de cord sau muriseră din această cauză.

A reieşit că cei care îşi păstrează furia interiorizată au avut un risc dublu de infarct sau deces din cauza unei boli de inimă, comparativ cu bărbaţii care îşi varsă nervii pe loc.

Potrivit autorilor studiului, suprimarea furiei poate produce tensiuni psihologice care cresc presiunea arterială şi, prin urmare, afectează inima.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite