Un antidiabetic, pastila longevităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un antidiabetic,  pastila longevităţii
Un antidiabetic, pastila longevităţii

Un medicament recomandat persoanelor diabetice pentru a controla nivelul glicemiei, pe bază de metformin, ar putea fi secretul longevităţii, arată un studiu recent realizat de savanţii britanici.

Potrivit profesorului Dominic Withers de la Universitatea din Londra, substanţa metformin ajută şi la menţinerea aglilităţii psihice a vârstnicilor, dar şi la păstrarea formei fizice, pentru că previne îngrăşarea.

Mai eficient în cazul femeilor

Explicaţia efectului antiaging pe care îl are metforminul, folosit deja de 50 de ani pentru a trata diabetul, constă în faptul că activează un senzor numit AMPK, ce determină organismul să îşi încetinească toate procesele, înclusiv pe cel de îmbătrânire. Teste efectuate până în prezent pe animale de laborator sănătoase au indicat faptul că substanţa este mult mai eficientă în a încetini procesul de îmbătrânire al organismului femelelor decât al masculilor, iar acest lucru ar putea fi valabil şi în cazul oamenilor.

Totuşi, cercetătorii spun că primele teste clinice pe oamenii sănătoşi se vor face abia în următorii cinci ani, iar aprobarea pentru punerea pe piaţă a acestui medicament cu indicaţia de încetinire a procesului de îmbătrânire ar mai putea dura încă 15 ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite