Ce grăsimi sunt sănătoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu toate alimentele conţin grăsimi sănătoase. Iată ce este benefic pentru organismul tău!
Nu toate alimentele conţin grăsimi sănătoase. Iată ce este benefic pentru organismul tău!

Nu de puţine ori ai auzit că dacă vrei să slăbeşti, trebuie să elimini în primul rând grăsimile. Numai că specialiştii sunt de altă părere. Există multe grăsimi bune, de care ai nevoie. Iată care sunt acestea.

Din dorinţa de a slăbi cât mai repede, ai renunţat la toate grăsimile, pe principiul că îngraşă. Dar specialiştii te avertizează asupra riscurilor majore la care te expui, scrie clickpentrufemei.ro. Fără grăsimi îţi pui în pericol inima şi buna funcţionare a tuturor organelor. Atunci cum slăbeşti? Tot nutriţioniştii te învaţă la ce să nu renunţi:

Uleiul de măsline - elixirul sănătăţii

În topul grăsimilor sănătoase se află uleiul de măsline, deoarece scade nivelul de colesterol „rău" din sânge, al trigliceridelor şi controlează nivelul zahărului din sânge. Luat pe stomacul gol, dimineaţa, uleiul de măsline te va ajuta să te vindeci, dacă suferi de ulcer gastro-duodenal, de gastrită sau de afecţiuni biliare. Îl poţi adăuga în salate, în preparate uşoare cu orez, cu fasole verde sau cu alte legume. Poţi înlocui dressingurile pentru salate, pline de grăsimi cu ulei de măsline şi cu oţet. În combinaţie cu legume şi oţet, uleiul de măsline îţi va topi rotunjimile de pe abdomen şi de pe şolduri.

Sfat! Dacă îl prăjeşti sau îl fierbi, uleiul de măsline se transformă într-o grăsime nocivă.

Află care sunt celelalte alimente cu grăsimi sănătoare, pe clickpentrufemei.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite