Ridichea neagră, bun aperitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin cunoscută decât sora sa de culoare roşie, ridichea neagră este bogată în vitaminele din complexul B, în vitamina C şi în minerale precum calciul, fosforul, potasiul, magneziul, iodul şi sulful, ne spune specialistul nostru.

Drenează vezica biliară


Ridichea neagră stimulează pofta de mâncare, deci poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. De asemenea, ea reglează funcţiile ficatului, ajută la drenarea vezicii biliare şi stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie. Ea nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, cu atât mai mult în acest sezon, când sunt frecvente virozele respiratorii, pentru că fluidizează secreţiile bronşice.

Se consumă crudă


Pentru a beneficia de toate aceste proprietăţi, trebuie să mănânci ridichea crudă, după ce ai curăţat-o de coaja lemnoasă. La unele persoane, ea poate da două reacţii neplăcute: gaze şi respiraţie urât mirositoare.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite