Ghid de nutriţie : Ceapa, un bun detoxifiant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Datorită compuşilor de sulf din compoziţie, ceapa are efect detoxifiant. Ce alte calităţi nutriţionale are aflăm de la specialistul nostru.

Creşte imunitatea

Această legumă ar trebui consumată zilnic, mai ales în acest sezon, pentru că este bogată în vitamine şi în minerale care întăresc imunitatea, prevenind îmbolnăvirea de gripă şi de răceală.

Ceapa este benefică şi pentru sistemul digestiv. Ea menţine echilibrul florei intestinale şi ajută la digestie. Indiferent dacă este roşie sau albă, ceapa ajută la arderea grăsimilor şi scade nivelul colesterolului „rău", datorită cantităţii mari de fibre alimentare din compoziţie.
 
Nu o fierbe peste 5 minute!

Fiartă sau prăjită mai mult de cinci minute, această legumă îşi pierde majoritatea proprietăţilor nutritive.

Pentru a-şi păstra măcar o parte din vitamine şi din minerale, ea ar trebui adăugată cât mai aproape de finalul preparării mâncărurilor. Cel mai indicat este să o consumăm crudă sau înăbuşită.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite