Ghid de nutriţie: Moderaţie la brânza cu mucegai!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brânzeturile cu mucegai nu se consumă la finalul mesei, aşa cum obişnuiesc francezii, ci între mese. Mai multe informaţii despre acest tip de brânză aflăm de la specialistul nostru.

Se poate asocia cu nuci

Acest tip de brânzeturi poate avea doar o crustă de mucegai, de culoare albă (Neufchâtel, Brie, Camembert) sau poate fi brăzdat de mucegai şi în interior, culoarea lui fiind verde-albăstrui (Roquefort, Bleu des Causses). Brânza, indiferent de tip, îngreunează digestia alimentelor consumate anterior. De aceea, ea nu este indicată la finalul mesei, ci între mese şi se asociază cel mult cu nuci.

Conţine multe grăsimi şi multă sare

Brânza cu mucegai conţine calciu, vitamine din grupul B, acid folic, dar beneficiile sunt contracarate de conţinutul foarte mare de grăsimi (între 30 şi 50 la sută) şi de sare. 100 de grame de brânză cu mucegai au în jur de 400 kcal şi 1.500-2.000 mg de sare. De aceea, cantitatea zilnică indicată este de maximum 40 de grame. Hipertensivii şi bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, hepatice şi renale ar trebui să evite brânza cu mucegai.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite