Ghid de nutriţie:Ciupercile, recomandate în diete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialistul îți spune în această săptămână de ce sunt recomandate ciupercile și de ce acestea mai sunt denumite și „carne vegetală”.

Bureţi sau champignon?

Ciupercile proaspete sunt cele mai indicate, deoarece conțin o serie de enzime, care, prin conservare, se pierd. Pe piața de la noi se găsesc două sortimente: bureți (au pe etichetă scris „pleurotos sp.”) și champignon (care au pe etichetă menționat „agaricus sp.”). Dacă alegi ciuperci la conservă, cumpără produsele fără conservanți.

Se pot mânca şi crude

Consumate ca atare sau preparate în diverse mâncăruri, ciupercile oferă proteine care au o compoziție între cea a cărnii și cea din restul vegetalelor. În loc de amidon (care se găsește în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca și carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A și D. Având puţine calorii, pot fi consumate în diete.

Atenţie, pot deveni toxice!

Odată ce s-au învechit, ciupercile devin toxice. Dacă nu le prepari imediat cum le-ai luat, nu le ține mai mult de două zile în compartimentul de refrigerare.

image
Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite