Ghid de nutriţie: De ce sunt bune guliile
0
Mai ales în sezonul rece, ar trebui să includem guliile în alimentaţie, pentru că sunt foarte sănătoase, potrivit specialistului nostru.
Te protejează de infecţii
Aceste legume ale toamnei sunt bogate în vitamina C, care te ţine departe de infecţiile sezoniere. Guliile se păstrează foarte bine în locuri răcoroase şi se pot mânca pe toată durata iernii. Ele mai conţin şi vitaminele B6 şi B9, bune pentru sistemul nervos, şi potasiu, benefic pentru inimă. Studiile au arătat că un consum regulat de gulii poate preveni cancerul, în special pe cel de colon şi pe cel pulmonar.
Este bine să fie consumate crude
Pentru a beneficia de toate aceste proprietăţi nutritive, este bine să mănânci guliile crude, adăugate ca atare în salată, cu puţin ulei de măsline şi asezonată cu puţină sare. Atunci când cumperi gulii, alege-le pe cele de dimensiuni mici, pentru că cele mari pot fi lemnoase.