Ghid de nutriţie: Este compotul sănătos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghid de nutriţie: Este compotul sănătos?
Ghid de nutriţie: Este compotul sănătos?

Compotul nu are proprietăţile nutritive ale fructelor sau ale sucurilor proaspete, dar este o alternativă la acestea în sezonul rece.

Cel de casă e mai bun

Pentru a fi siguri că vom mânca un compot sănătos în lunile de iarnă, cel mai indicat ar fi să îl preparăm chiar noi. Compoturile din comerţ pot să conţină sirop de glucoză sau fructoză, coloranţi şi aditivi, periculoşi pentru sănătate.

Pentru a nu adăuga prea mult zahăr în compot, trebuie să alegem fructe bine coapte, foarte dulci. Dacă vrem totuşi să-l îndulcim este indicat zahărul obişnuit, şi nu îndulcitorii artificiali, pentru că aceştia sunt periculoşi pentru sănătate.

Fără conservanţi!

Compoturile pot fi păstrate peste iarnă fără a adăuga în ele conservanţi dacă recurgem la pasteurizarea fracţionată a fructelor. Ea se face prin fierberea lor timp de 30 de minute, trei zile consecutiv.

După fiecare fierbere, compotul se lasă la temperatura camerei. Pasteurizarea păstrează o mare parte din proprietăţile nutritive ale fructelor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite