Ghid de nutriţie: Cum recunoşti mierea veritabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghid de nutriţie: Cum recunoşti mierea veritabilă
Ghid de nutriţie: Cum recunoşti mierea veritabilă

Virtuţile atribuite mierii sunt valabile doar atunci când produsul apicol este nefalsificat. Cum deosebim mierea pură, naturală, de cea falsă ne spune specialistul nostru în nutriţie.

image

Gheorghe Mencinicopschi


Directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Se falsifică uşor


Mierea este foarte uşor de falsificat şi, din păcate, aspectul nu ne ajută prea mult să deosebim un produs apicol veritabil de unul fals.

Mierea autentică ar trebui să fie deschisă la culoare (exceptând mierea de mană), dar nici aceasta nu este întotdeauna un reper al calităţii, fiindcă există şi miere falsificată de culoare deschisă.

Mierea cristalizată nu oferă garanţia că este veritabilă, pentru că şi aceasta poate fi falsificată. Cea mai sigură este mierea ecologică, pentru că este mai bine controlată, sau cea cumpărată de la o singură sursă.

Nu se încălzeşte peste 40°C

Dacă este încălzită la mai mult de 40 de grade Celsius, mierea nu doar că îşi pierde valoarea terapeutică, dar generează şi o substanţă toxică.

De aceea, nu trebuie adăugată în ceai sau în lapte fierbinte. Diabeticii şi supraponderalii ar trebui să consume miere doar cu recomandarea medicului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite